Υλικά για την ζύμη τάρτας

  • 55 γρ. βούτυρο
  • 30,5 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 γρ. ζάχαρη muscovado
  • 23 γρ. πούδρα πεκάν
  • 1 γρ. αλάτι
  • 105 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ. αυγό

Εκτέλεση για την ζύμη τάρτας

  1. Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, την ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.
  2. Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.
  3. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm. και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.
  5. Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Υλικά για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 3 μεσαία αχλάδια
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση για τα καραμελωμένα αχλάδια

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με την ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.
  3. Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ ( το οποίο έχουμε ‘’ντύσει’’ από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια.
  4. Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165 °C.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Για την συναρμολόγηση 

  1. Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.
  2. Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.

Ακολουθήστε την Chef 

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.

Νέο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής – Light Desserts
22 Ιουνίου