Με χαρά υποδεχτήκαμε τον κύριο Ronny Thill, γενικό γραμματέα του European Association of Hotel and Tourism Schools (AEHT), στις εγκαταστάσεις της La Chef Levi o οποίος ταξίδεψε μέχρι την Θεσσαλονίκη για να γνωρίσει τους ανθρώπους της Σχολής και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της.

Η επίσκεψη του κύριου Thill δεν ήταν τυχαία, μιας και η La Chef Levi είναι περήφανο μέλος του European Association of Hotel and Tourism Schools.

Ο κύριος Thill ενθουσιάστηκε από την Σχολή, μίλησε με τον Executive Chef της Σχολής, Αγάπιο Παμπουκίδη και την Pastry Chef, Ντάρια Περεβέρζεβα, ενώ προσκάλεσε Καθηγητές και σπουδαστές στην έκθεση Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο το ερχόμενο έτος.

Mε τον κύριο Thill και τον AEHT δεν μας συνδέει μόνο αυτό όμως!

Συνάδελφος του κύριου Thill στην Κρατική Σχολή του Λουξεμβούργου είναι ο Chef Κωνσταντίνος Αναγνωσταράς, απόφοιτος της La Chef Levi και νυν Καθηγητής Μαγειρικής!

Για την επίσκεψη του ο ίδιος μας είπε:

“Από τις 17 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου επισκέφτηκα την συνεργαζόμενη Σχολή La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη.

Από το έτος 2021, ο κύριος Τζάκο Λεβή, ο ιδιοκτήτης της Σχολής είναι μέλος του AEHT και συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του Εθνικού εκπροσώπου της Ελλάδας για το σωματείο μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σχολών AEHT ( Association Européenne des Écoles d’Hôtellerie et de Tourisme) είναι η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ευρώπη για σχολές φιλοξενίας και τουρισμού με περίπου 350 σχολές μέλη σε όλη την Ευρώπη και ορισμένες εκτός ΕΕ.

Οι σύγχρονες υποδομές και το ενθουσιώδες προσωπικό της Σχολής διδάσκουν στους νέους και πιο έμπειρους σεφ, την κλασική γαλλική κουζίνα και τις νέες τάσεις σε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική.

Η Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοί της είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά στην ελληνική κουζίνα.

Ευχαριστώ το προσωπικό και ιδιαίτερα τη Pastry Chef της Σχολής, Daria Pereverzeva για ένα εξαιρετικό γαστρονομικό ταξίδι στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μου έκανε εντύπωση η προσφορά εστιατορίων υψηλής ποιότητας, προμηθευτών τροφίμων, φρέσκων αγορών και η ευγένεια των Θεσσαλονικέων.

Η Σχολή La Chef Levi αντιπροσωπεύει άριστα τις αξίες του AEHT και είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να αναπτύξουμε αυτή τη συνεργασία και να διευρύνουμε τα μέλη αυτής της όμορφης χώρας.” 

Με γαστρονομικούς χαιρετισμούς,

Ronny Thill,

Γενικός Γραμματέας του AEHT