Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
- 120 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 65 γρ. πελτέ ντομάτας
- 2 γρ. ξερό βασιλικό
- 2 γρ. αλάτι
- 10 ml ελαιόλαδο
- 60 γρ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
- 20 γρ. μέλι Αττική
Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας
- Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τον βασιλικό, το αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και καρυκεύουμε αν χρειαστεί. Εάν περισσέψει σάλτσα, διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Υλικά για τη ζύμη
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 140 ml χλιαρό νερό
- 900 γρ. αλεύρι τύπου 00
- 18 γρ. σκόνη βύνης
- 450 ml κρύο νερό
- 18 γρ. αλάτι
- 10 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
- Τοποθετούμε τις σκόνες στον κάδο του μιξέρ και προσθέτουμε την αραιωμένη μαγιά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να έχουμε ένα λείο ωραίο ζυμάρι.
- Βγάζουμε από τον κάδο και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στο χέρι πάνω στον πάγκο.
- Βάζουμε το ζυμάρι σε μία λεκάνη σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε σκεπασμένο στον πάγκο για 20 λεπτά.
- Μεριδοποιούμε το ζυμάρι ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχει η πίτσα. Ιδανικά 280 γρ.
- Κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο σκεύος με απόσταση μεταξύ τους.
- Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε στο ψυγείο 12 ώρες.
Υλικά για την πίτσα
- Φρέσκια μοτσαρέλα
- Προσούτο
- Baby ρόκα
Εκτέλεση για την πίτσα
- Ανοίγουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο καυτό μαντεμένιο τηγάνι. Ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά στους 190 °C.
- Βγάζουμε το ζυμάρι. Απλώνουμε το ¼ της ποσότητας της σάλτσας και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε άλλα 8 λεπτά.
- Πρίν το σερβίρισμα προσθέτουμε το προσούτο και τη φρέσκια baby ρόκα.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.