Μια ξεχωριστή δράση φιλοξένησαν τα εργαστήρια της La Chef Levi, την προηγούμενη Παρασκευή, δίνοντας στους πρωτοετείς σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εμπειρίες και επιτυχίες αποφοίτων της Σχολής. Η Βάγια Θάνου και ο Πέτρος Ελευθεριάδης, απόφοιτοι της La Chef Levi επέστρεψαν στη Σχολή, αυτή την φορά με διαφορετικό ρόλο.

Βάγια η Μέλισσα-Η δημιουργία που ξεχώρισε στο Λουξεμβούργο 

Η Βάγια Θάνου, απόφοιτη της Μαγειρικής Τέχνης και σήμερα σπουδάστρια Ζαχαροπλαστικής, παρουσίασε στους νέους σπουδαστές το επιδόρπιο με το οποίο διακρίθηκε πέρσι στον διεθνή διαγωνισμό “Cuisine au miel”. Το πιάτο της αναδείχθηκε ως το το καλύτερο επιδόρπιο του Διαγωνισμού, δημιουργία εμπνευσμένη από τον Σεφ της La Chef Levi, Κωνσταντίνο Σαράφη. 

Το γλυκό περιλάμβανε: 

  • Ποσέ αχλάδι σε αφρώδες κρασί 
  • Παρφέ μελιού 
  • Honeycomb 
  • Κρέμα γιαουρτιού με αμύγδαλο 
  • Λάδι δενδρολίβανου 
  • Κονσομέ αχλαδιού 

Η Βάγια μοιράστηκε με τους σπουδαστές όχι μόνο τη διαδικασία και τις τεχνικές πίσω από κάθε στοιχείο, αλλά και την εμπειρία της συμμετοχής της στον διαγωνισμό: τις εντατικές προπονήσεις, τον εσωτερικό διαγωνισμό της Σχολής που την οδήγησε στο Λουξεμβούργο, τις προκλήσεις και τον τρόπο που τις αντιμετώπισε. 

Για εκείνη το να την καλέσει η La Chef Levi για να παρουσιάσει το γλυκό που την ανέδειξε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ήταν μια εμπειρία γεμάτη συγκίνηση και χαρά.  

“Ήταν χαρά μου να επιστρέψω, όχι απλώς ως μαθήτρια, αλλά ως μέλος μιας μεγάλης οικογένειας που συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί τη νέα γενιά επαγγελματιών”. 

Πέτρος Ελευθεριάδης – Ο Κύπριος Μάγειρας που αναδείχθηκε στο TOP 20 του κόσμου

Ο Πέτρος Ελευθεριάδης, απόφοιτος της La Chef Levi εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων στην Ινδία κατά τη διάρκεια των σπουδών του, κατακτώντας μια θέση εκ των 20 καλύτερων νέων σεφ παγκοσμίως. Μάλιστα, η La Chef Levi επιλέγεται τα τελευταία τέσσερα διαδοχικά χρόνια ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διαγωνισμό.

Ο Πέτρος, επαγγελματίας πλέον της Γαστρονομίας, με εμπειρία Α’ Μάγειρα στο εμβληματικό εστιατόριο Alati Restaurant στην Σαντορίνη, επέστρεψε για να μαγειρέψει μαζί με τους πρωτοετείς σπουδαστές. Παρουσίασε τεχνικές και πιάτα υψηλής γαστρονομίας, δίνοντας μια πρώτη εικόνα από τον ρυθμό, τις απαιτήσεις και τη δημιουργικότητα που απαιτεί η κουζίνα Fine Dining. 

Για εμένα η La Chef Levi δεν είναι απλά μια Σχολή αλλά ένα δεύτερο σπίτι γιατί από εκεί έχω τόσα πολλά, όπως γνώσεις, φιλίες, συνεργασίες για την καριέρα μου και πάρα πολλή αγάπη από όλους. Το να με καλέσει μετά το τέλος των σπουδών μου σαν εισηγητή-instructor είναι ακόμα μια επιβεβαίωση για το πόσο πιστεύει σε μένα αλλά και μια ευκαιρία για να δείξω τις γνώσεις που έχω πάρει, αλλά ταυτόχρονα να τις μοιραστώ μαζί με καινούργια άτομα που έχουν όρεξη για το επάγγελμά μας. Μέσα από αυτό το Γαστρονομικό Σχολείο μόνο κερδισμένος βγαίνεις και σίγουρα θα είναι κάποιος δίπλα σου σε ό,τι  κι αν χρειαστείς”. 

Οι σπουδές Γαστρονομίας στη La Chef Levi συνώνυμες με την εξέλιξη 

Στην La Chef Levi το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί και συνεχώς τροποποιείται με στόχο την συνεχή εξέλιξη των σπουδαστών. Πιστεύουμε στην ενεργή εμπλοκή των αποφοίτων και για τον λόγο αυτό πολύ συχνά τους προσκαλούμε να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και πραγματικές εικόνες από την επαγγελματική τους πορεία. 

Δράσεις όπως αυτές πραγματοποιούνται σε μέρες και ώρες εκτός μαθημάτων, προσφέροντας στους σπουδαστές επιπλέον ευκαιρίες εξέλιξης. Το ημερήσιο πρόγραμμα της La Chef Levi εμπλουτίζεται συνεχώς με σεμινάρια, διαλέξεις, επισκέψεις και παρουσιάσεις, έτσι  ώστε οι νέοι επαγγελματίες να λαμβάνουν ποικίλα ερεθίσματα και ναδιαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη γαστρονομική ταυτότητα.

Η εκπαίδευση συνεχίζεται και μετά την αποφοίτηση 

Στιγμές όπως αυτές υπενθυμίζουν τι σημαίνει πραγματικά η κοινότητα της La Chef Levi: άνθρωποι που συνεχίζουν να μεγαλώνουν, να διακρίνονται και να επιστρέφουν για να εμπνεύσουν τη νέα γενιά. 

Και αυτό, για εμάς, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εκπαίδευση συνεχίζεται πολύ πέρα από την αποφοίτηση. 

Αν θες κι εσύ να γίνεις μέλος μιας μεγάλης κοινότητας αφοσιωμένης και εξειδικευμένης κάνε το πρώτο βήμα σήμερα!