Το ΙΕΚ La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη ιδιωτική Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στην Ελλάδα, εκπροσώπησε την χώρα στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων με την συμμετοχή 60 χωρών.

Εκεί, ο νεαρός Πέτρος Ελευθεριάδης από την Λάρνακα, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Σχολή του και την Ελλάδα, στην μεγαλύτερη γαστρονομική σκηνή του πλανήτη με χώρες και από τις πέντε ηπείρους!

Το αποτέλεσμα;

Ο Πέτρος με την Σχολή του, La Chef Levi, αφήνουν πίσω 40 χώρες και βρίσκονται στις 20 καλύτερες του κόσμου, μπροστά από Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και πολλές άλλες!

Ο ίδιος εντυπωσίασε τους κριτές, με τον επικεφαλής του Διαγωνισμού να τον συγχαίρει προσωπικά και να σχολιάζει με τον καλύτερο τρόπο τις μαγειρικές του ικανότητες με τη λήξη του διαγωνισμού!

Τι δημιούργησε ο Κύπριος Μάγειρας;

Ο Πέτρος αξιολογήθηκε σε κοπές, σε δημιουργίες με αβγά, σε vegetarian εστιατορικό πιάτο, σε fine dining αλλά και σε κλασικά γαλλικά γλυκά όπως crepe soufflé a l’orange και paris brest. Ο ίδιος προπονούνταν για το διαγωνισμό παράλληλα με τα μαθήματα στo IEK La Chef Levi κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

«Πρόκειται για μία εμπειρία ζωής, στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων έζησα πράγματα που δεν περίμενα ποτέ, ταξίδεψα, γνώρισα νέους συναδέλφους από όλο τον κόσμο και έγινα καλύτερος στη δουλειά μου», δηλώνει ο νεαρός Κύπριος ο οποίος αφού σπούδασε Μαγειρική, τώρα συνεχίζει και με τις σπουδές Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας.

Την δημιουργία των πιάτων ανέλαβε για μία ακόμη φορά, ο πολύπειρος Executive Chef και απόφοιτος της Σχολής, Αγάπιος Παμπουκίδης ενώ η Pastry Chef και εξίσου απόφοιτη της Σχολής, Ντάρια Περεβέρζεβα εκπαίδευσε τον Πέτρο στο ζαχαροπλαστικό σκέλος.

Τον σπουδαστή συνόδευσε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ La Chef Levi, κύριος Τζάκο Λεβή, ο οποίος προσκλήθηκε μάλιστα να δώσει εκπαιδευτική ομιλία σε διεθνείς σπουδαστές από όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, ως ένδειξη της προσφοράς και βαθιάς γνώσης του στην εκπαίδευση.

Διαρκής στόχος του ΙΕΚ La Chef Levi είναι η αναβάθμιση των σπουδών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας. Τέτοιοι διαγωνισμοί αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το επίπεδο σπουδών, την εξειδίκευση και την διαρκή εξέλιξη της Σχολής προς όφελος των σπουδαστών και σπουδαστριών.

Αν θέλεις και εσύ να ακολουθήσεις ένα επιτυχημένο δρόμο στον κλάδο της Γαστρονομίας, το ΙΕΚ La Chef Levi αποτελεί την πλέον πολυβραβευμένη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις για 35 χρόνια.

Οι απόφοιτοι εργάζονται σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και σε εστιατόρια Michelin και κορυφαία ζαχαροπλαστεία.