Μία υπέροχη εναλλακτική συνταγή της κλασικής πανακότας με ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, υπέροχη δομή και εντυπωσιακή παρουσίαση. Με επιρροές από την πολυετή της καριέρα σε ξενοδοχεία του Λονδίνου, η Ελπίδα Μορφούλη δημιουργεί ξανά στις κουζίνες από όπου ξεκίνησε τη λαμπρή σταδιοδρομία της.
Υλικά για την πανακότα
- 500 γρ. καλάμποκι (σπόροι)
- 600 ml γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
- 4 γρ. άγαρ άγαρ
- Αλάτι
- Πιπεριά τσίλι
Εκτέλεση για την πανακότα
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το καλαμπόκι, το γάλα και την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το τσίλι.
- Μαγειρεύουμε έως να γίνει μαλακό το καλαμπόκι.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά πριν το βρασμό.
- Αφαιρούμε την πιπεριά τσίλι και μπλεντάρουμε το μίγμα ώσπου να γίνει πολτός.
- Όσο είναι ζεστό προσθέτουμε το άγαρ άγαρ και το διαλύουμε.
- Περνάμε από ψιλό σινουά και καρυκεύουμε.
- Τοποθετούμε σε τσέρκι της επιλογής μας.
Υλικά για το στήσιμο
- Κεράσια
- Δυόσμο
- Άνηθο
- Προσούτο
- Baby καλαμπόκι
- Ελαιόλαδο
- Πούδρα κερασιού
- Μαρεγκάκια
Διαδικασία για το στήσιμο
- Ξεφορμάρουμε την πανακότα και την τοποθετούμε όμορφα στο πιάτο.
- Ραντίζουμε από πάνω με την πούδρα απο τα κεράσια.
- Τοποθετούμε για διακόσμηση, δυόσμο, baby καλαμπόκια, πιπεριά τσιλι , άνηθο, φρέσκα κεράσια ραντισμένα με ελαιόλαδο, μαρεγκάκια και τηγανητό προσούτο για να προσδώσουμε τραγανότητα στο αποτέλεσμα.
Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.