Μία υπέροχη εναλλακτική συνταγή της κλασικής πανακότας με ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, υπέροχη δομή και εντυπωσιακή παρουσίαση. Με επιρροές από την πολυετή της καριέρα σε ξενοδοχεία του Λονδίνου, η Ελπίδα Μορφούλη δημιουργεί ξανά στις κουζίνες από όπου ξεκίνησε τη λαμπρή σταδιοδρομία της.

Υλικά για την πανακότα

  • 500 γρ. καλάμποκι (σπόροι)
  • 600 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
  • 4 γρ. άγαρ άγαρ
  • Αλάτι
  • Πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση για την πανακότα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το καλαμπόκι, το γάλα και την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το τσίλι.
  2. Μαγειρεύουμε έως να γίνει μαλακό το καλαμπόκι.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά πριν το βρασμό.
  4. Αφαιρούμε την πιπεριά τσίλι και μπλεντάρουμε το μίγμα ώσπου να γίνει πολτός.
  5. Όσο είναι ζεστό προσθέτουμε το άγαρ άγαρ και το διαλύουμε.
  6. Περνάμε από ψιλό σινουά και καρυκεύουμε.
  7. Τοποθετούμε σε τσέρκι της επιλογής μας.

Υλικά για το στήσιμο

  • Κεράσια
  • Δυόσμο
  • Άνηθο
  • Προσούτο
  • Baby καλαμπόκι
  • Ελαιόλαδο
  • Πούδρα κερασιού
  • Μαρεγκάκια

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Ξεφορμάρουμε την πανακότα και την τοποθετούμε όμορφα στο πιάτο.
  2. Ραντίζουμε από πάνω με την πούδρα απο τα κεράσια.
  3. Τοποθετούμε για διακόσμηση, δυόσμο, baby καλαμπόκια, πιπεριά τσιλι , άνηθο, φρέσκα κεράσια ραντισμένα με ελαιόλαδο, μαρεγκάκια και τηγανητό προσούτο για να προσδώσουμε τραγανότητα στο αποτέλεσμα.

Ακολούθησε την Chef   

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.