Βαρεθήκατε τα κλασικά burger; Aυτή η συνταγή ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα και να σας κάνει να δείτε το παντζάρι με άλλο μάτι. Εύκολη συνταγή που θα ικανοποιήσει και τοuς πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Με τις κατάλληλες προσαρμογές, η συνταγή αυτή προσφέρεται και για vegan burger!
Υλικά για το burger
- 400 γρ. παντζάρι
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 2 αυγά
- ½ ματσάκι άνηθο
- 10 φύλλα δυόσμου (κομμένα σιφονέτ)
- 160 γρ. φρυγανιά
- 150 γρ. αλεύρι
- ½ σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση για το burger
- Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τα τοποθετούμε σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο το καθένα ξεχωριστά
- Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε χοντρό αλάτι και μισή σκελίδα σκόρδο
- Τα ψήνουμε στους 180 για 1 ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται με το μέγεθος τους. Είναι έτοιμα όταν τα πιέζουμε και είναι μαλακά
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- Αφήνουμε λίγα παντζάρια στην άκρη για τη σως
- Τα υπόλοιπα παντζάρια τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, καρυκεύουμε και πλάθουμε μπιφτέκια 140 ή 180 γρ.
- Περνάμε από τη φρυγανιά
- Τηγανίζουμε σε φριτέζα ή τους δίνουμε χρώμα στο φούρνο
Υλικά για τη σως
- Γιαούρτι
- Δυόσμο
- Καρότο
- Καρύδια
- Παντζάρι
Ανακατεύουμε τα παντζάρια (αυτά που έχουμε αφήσει στην άκρη) με το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το τριμμένο καρότο και τα χοντροκομμένα καρύδια
Υλικά για το burger
- Ψωμί για burger
- Μαρούλι
- Ντομάτα
Διαδικασία για το στήσιμο
- Κόβουμε το ψωμί στη μέση και το περνάμε από σχάρα
- Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο μαρούλι και μια φέτα ντομάτας
- Τοποθετούμε το burger και τη σως
- Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι
- Απολαμβάνουμε!
Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.
Τα λαχανικά και τα φρούτα τα προμηθευτήκαμε από το υπέροχο κατάστημα «Φρουτομαγεία Ρεφανίδης» στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Τα πιάτα των συνταγών τα βρήκαμε στο Ready.gr.
Photo clicks από το Studio Kotoglou.
Μοιραστείτε το αποτέλεσμα του δικού σας Red Burger με Παντζάρι, κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.