Η σύγχρονη δημιουργική κουζίνα εντυπωσιάζει καθώς συνθέτει υλικά και τεχνικές από διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες. Φρέσκο ελληνικό χταπόδι με ιαπωνικές επιρροές το οποίο μπορεί να σταθεί σε ένα μπουφέ σερβιρισμένο ως καναπεδάκι επάνω σε κάποιο ψωμί/μπλίνις ή μπισκότο αλλά και ως εντυπωσιακά σερβιρισμένο εστιατορικό ορεκτικό.
Υλικά για το χταπόδι
- 1 τεμ. χταπόδι
- 300 γρ. φασόλια
- 1 τεμ. καρότο
- 1 τεμ. κρεμμύδι
- Κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση για το χταπόδι
- Μουλιάζουμε τα φασόλια για ένα βράδυ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Βράζουμε τα φασόλια μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι.
- Μόλις μαλακώσουν τα βάζουμε στο μπλέντερ με όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά και τα κάνουμε έναν ωραίο πουρέ.
- Καρυκεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε καλά μία κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά ο πάτος της προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει.
- Προσθέτουμε κόκκινο κρασί μέχρι να καλυφθεί, δαφνόφυλλα και κόκκους πιπεριού.
- Το αφήνουμε να μαλακώσει και το αφαιρούμε.
Υλικά για τη σάλτσα τεριγιάκι
- 200 γρ. σόγια
- 100 γρ. σάκε
- 100 γρ. μιρίν
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- Φύλλα δάφνης
Εκτέλεση για τη σάλτσα τεριγιάκι
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Διαδικασία για το στήσιμο
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τον πουρέ φασολιού.
- Βάζουμε από πάνω το χταπόδι.
- Στολίζουμε με τη σάλτσα.
Photo clicks από το Studio Kotoglou.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.