1) Πoιές περιόδους ξεκινούν τα μαθήματα; 

Δύο είναι οι περίοδοι έναρξης μαθημάτων σε κάθε εκπαιδευτικό έτος. Η πρώτη είναι τον Οκτώβριο και η δεύτερη είναι τον Μάρτιο.

2) Πότε γίνονται οι εγγραφές και ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να πραγματοποιήσω την εγγραφή μου;

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Καθώς τα τμήματα της Σχολής είναι πάντοτε ολιγομελή, οι θέσεις λιγοστεύουν όσο πλησιάζει η έναρξη των μαθημάτων. Με την εγγραφή ο σπουδαστής επιλέγει το ωράριο που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Εάν το τμήμα της επιλογής του σπουδαστή δεν έχει διαθέσιμες θέσεις και δεν έχει πραγματοποιήσει εγκαίρως την εγγραφή του τηρείται σειρά προτεραιότητας σε λίστα αναμονής.

3) Τι σημαίνει αποκλειστική εξειδίκευση;

Αποκλειστική εξειδίκευση σημαίνει ότι η Σχολή διδάσκει μόνο δύο ειδικότητες, Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική/Αρτοποιία. Η La Chef Levi αποτελεί τη μόνη Σχολή στην Ελλάδα η οποία για περισσότερα από 35 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Γαστρονομίας και εκπαιδεύει μόνο όσους επιθυμούν να γίνουν Σεφ. Γι’ αυτό και έχει ανακηρυχθεί καλύτερη Σχολή στην Ελλάδα και έκτη καλύτερη Σχολή στην Ευρώπη.

4) Τι σημαίνει Σεφ και πως μπορώ να γίνω;

Σεφ στην γαλλική γλώσσα σημαίνει αρχηγός. Σεφ μπορεί να είναι και ο Μάγειρας και ο Ζαχαροπλάστης/Αρτοποιός. Ο τίτλος του ΣΕΦ αποκτάται με γνώσεις, διαρκή εξέλιξη και εργασιακή εμπειρία. Ολοκληρώνοντας την Σχολή οι σπουδαστές θα έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να μπορούν να κατακτήσουν τη θέση αυτή το συντομότερο και να γίνουν επιτυχημένοι Σεφ.

5) Χρειάζεται να έχω γνώσεις για να γραφτώ στην Σχολή;

Όλοι οι σπουδαστές ξεκινούν από το ίδιο επίπεδο και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν γνώσεις ή προηγούμενη ενασχόληση με το αντικείμενο. Ο κάθε σπουδαστής στη διάρκεια των σπουδών θα λάβει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, τεχνικές και θα εκπαιδευθεί από διαφορετικούς Σεφ ώστε να λάβει σφαιρική κατάρτιση.

6) Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή μου στην Σχολή;

• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Απολυτήριο Λυκείου ή Γυμνασίου
• Βεβαίωση ΑΜΚΑ
• Βεβαίωση ΑΦΜ

7) Είμαι μεγάλος σε ηλικία, είναι αργά για να γίνω Σεφ;

Η απάντηση είναι όχι! Όσοι είναι πρόθυμοι να σπουδάσουν μπορούν να κάνουν καριέρα στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική παρακολουθώντας το διετές πρόγραμμα της Σχολής.

8) Ποιες μέρες και ώρες γίνονται τα μαθήματα; Τι μπορώ να κάνω εάν δουλεύω;

Τμήματα δημιουργούνται σε τρεις ζώνες: Πρωινά, Μεσημεριανά και Απογευματινά.
Η επιλογή των τμημάτων γίνεται από τα διαθέσιμα καθώς η Σχολή τηρεί συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών ανά τμήμα με σκοπό την εποικοδομητική διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

9) Η Σχολή μου εξασφαλίζει πρακτική άσκηση;

Η Σχολή μεριμνά για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στους σπουδαστές παρέχεται μισθός, σίτιση και στέγαση. Η Σχολή δεν κλείνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά την πρακτική τους άσκηση βοηθώντας τους σε ό,τι χρειάζονται καθώς διατηρεί υπεύθυνο πρακτικής άσκησης.

10) Θέλω να βρω δουλειά, θα με βοηθήσει η Σχολή;

Η Σχολή βοηθάει πάντοτε τους σπουδαστές και αποφοίτους της ενεργά, διαθέτοντας γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού και public relations. Σπουδαστές και απόφοιτοι λαμβάνουν καθημερινά στο e-mail τους ή ενημερώνονται τηλεφωνικά για αγγελίες εργασίας ενώ μπορούν να κάνουν δωρεάν αίτηση στις θέσεις της αρεσκείας τους απευθείας από το Job Center της La Chef Levi.
Με περισσότερα από 30 χρόνια ιστορίας, οι απόφοιτοι της Σχολής που αναλαμβάνουν κουζίνες σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό ή δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις, προσλαμβάνουν προσωπικό από την Σχολή γνωρίζοντας ως απόφοιτοι, το επίπεδο γνώσεων που οι σπουδαστές αποκτούν.

Βρες διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Job Center!

11) Μπορεί να με βοηθήσει η Σχολή να βρω σπίτι;

Φυσικά! Η La Chef Levi μέσω των συνεργατών της μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση σπιτιού για τους σπουδαστές εκτός Θεσσαλονίκης και Ελλάδος. Παράλληλα, οι νέοι σπουδαστές μπορούν να έρθουν σε επαφή μέσω της Σχολής με τελειόφοιτους σπουδαστές οι οποίοι αφήνουν το σπίτι τους και έχουν μια θετική εμπειρία διαμονής.

12) Πώς μπορώ να έρθω στη Σχολή;

Η Σχολή βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 31 για να εξυπηρετεί σπουδαστές από όλες τις περιοχές της πόλης.

Μήπως η δική σου ερώτηση δεν περιλαμβάνεται στις συχνές ερωτήσεις που συγκεντρώσαμε για εσένα;

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας

Επικοινώνησε τώρα μαζί μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 240 675.