1) Πότε ξεκινούν τα μαθήματα;

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Μάιο.

2) Πότε γίνονται οι εγγραφές και ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να πραγματοποιήσω την εγγραφή μου;

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Καθώς τα τμήματα της σχολής είναι πάντοτε ολιγομελή, οι θέσεις λιγοστεύουν όσο πλησιάζει η έναρξη των μαθημάτων. Με την εγγραφή ο σπουδαστής επιλέγει το ωράριο που τον εξυπηρετεί καλύτερα. Εάν το τμήμα της επιλογής του σπουδαστή δεν έχει διαθέσιμες θέσεις και δεν έχει πραγματοποιήσει εγκαίρως την εγγραφή του τηρείται σειρά προτεραιότητας σε λίστα αναμονής.

3) Τι σημαίνει αποκλειστική εξειδίκευση;

Αποκλειστική εξειδίκευση σημαίνει ότι η σχολή διδάσκει μόνο δύο ειδικότητες, Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική/Αρτοποιία. Είναι η μόνη σχολή στην Ελλάδα που εδώ και 30 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Γαστρονομίας και εκπαιδεύει μόνο όσους επιθυμούν να γίνουν Σεφ. Γι’ αυτό και έχει ανακηρυχθεί καλύτερη σχολή στην Ελλάδα και έκτη καλύτερη σχολή στην Ευρώπη.

4) Τι σημαίνει Σεφ και πως μπορώ να γίνω;

Σεφ στην γαλλική γλώσσα σημαίνει αρχηγός. Σεφ μπορεί να είναι και ο Μάγειρας και ο Ζαχαροπλάστης. Ο τίτλος του ΣΕΦ αποκτάται με γνώσεις, διαρκή εξέλιξη και εργασιακή εμπειρία. Ολοκληρώνοντας τη σχολή οι  μαθητές θα έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να μπορούν να κατακτήσουν τη θέση αυτή το συντομότερο και να γίνουν επιτυχημένοι Σεφ.

5) Χρειάζεται να έχω γνώσεις για να γραφτώ στη σχολή;

Όλοι οι σπουδαστές ξεκινούν από το ίδιο επίπεδο και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν γνώσεις ή προηγούμενη ενασχόληση με το αντικείμενο. Ο κάθε σπουδαστής στη διάρκεια των σπουδών θα λάβει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, τεχνικές και θα εκπαιδευθεί από διαφορετικούς Σεφ ώστε να λάβει σφαιρική κατάρτιση.

6) Η Σχολή τι μου προσφέρει;

Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από τον  Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με πιστοποιημένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις οι οποίες διαθέτουν εγκεκριμένο πιστοποιητικό πυροπροστασίας από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα μόνο στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία δίνοντας πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματικής αναγνωρισιμότητας καθώς είναι η μόνη Ελληνική Σχολή που λειτουργεί και στο εξωτερικό.

7) Μπορώ να δώσω κάποια πιστοποίηση;

Ναι! Η Σχολή προσφέρει τη δυνατότητα πιστοποίησης σε συνεργασία με την ACTA, φορέα συνεργαζόμενο με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Η Σχολή μάλιστα είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο!

8) Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή μου στη σχολή;

• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Απολυτήριο Λυκείου ή Γυμνασίου
• 2 έγχρωμες φωτογραφίες

9) Ποιος μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή στη σχολή;

Οποιοσδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή στη σχολή.

10) Είμαι μεγάλος σε ηλικία, είναι αργά για να γίνω Σεφ;

Η απάντηση είναι όχι! Όσοι είναι πρόθυμοι να σπουδάσουν μπορούν να κάνουν καριέρα στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική παρακολουθώντας το διετές πρόγραμμα της σχολής.

11) Μπορώ να σπουδάσω και τις δύο ειδικότητες;

Οι σπουδαστές οι οποίοι επιλέγουν και τις δύο ειδικότητες γίνονται περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Η Σχολή προσφέρει τις εξής δυνατότητες: Μπορεί κανείς να ολοκληρώσει τη μια αλλά και τις δύο ειδικότητες ταυτόχρονα σε δύο χρόνια ή να ολοκληρώσει την μία ειδικότητα στα δυο χρόνια και να κάνει την άλλη ειδικότητα σε ένα χρόνο επιπλέον.

12) Ποιες μέρες και ώρες γίνονται τα μαθήματα; Τί μπορώ να κάνω εάν δουλεύω;

Τμήματα δημιουργούνται τόσο πρωινά (9.00-13.00) όσο και απογευματινά(17.00-21.00). Και στις δύο περιπτώσεις τα μαθήματα διεξάγονται από Δευτέρα έως Πέμπτη. Ο κάθε σπουδαστής, ανάλογα με το πρόγραμμα/υποχρεώσεις του, επιλέγει το τμήμα στο οποίο θα ενταχθεί. Για τους σπουδαστές που έχουν φορτωμένο ωράριο ή έρχονται από άλλη πόλη, υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε δύο ημέρες συνδυάζοντας πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Η επιλογή των τμημάτων γίνεται από τα διαθέσιμα καθώς η σχολή τηρεί συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών ανά τμήμα με σκοπό την εποικοδομητική διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

13) Η σχολή μού εξασφαλίζει πρακτική άσκηση;

Η σχολή μεριμνά για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στους σπουδαστές παρέχεται μισθός, σίτιση και στέγαση. Η σχολή δεν κλείνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά την πρακτική τους άσκηση βοηθώντας τους σε ό,τι χρειάζονται καθώς διατηρεί υπεύθυνο πρακτικής.

14) Θέλω να βρω δουλειά, θα με βοηθήσει η σχολή;

Η σχολή βοηθάει πάντοτε τους μαθητές και τους αποφοίτους της ενεργά, διαθέτοντας γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού και public relations.
Για το έτος 2017 οι θέσεις εργασίας που δόθηκαν από τη σχολή σε εν ενεργεία σπουδαστές αλλά και αποφοίτους έφτασαν το 140%. Συνεπώς, οι θέσεις ήταν περισσότερες από τους μαθητές. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, εδώ και 30 χρόνια διατηρώντας και εμπλουτίζοντας τις συνεργασίες της.
Το ίδιο ισχύει και για τους παλαιότερους μαθητές που γίνονται Executive Chefs και επιχειρηματίες καθώς προσλαμβάνουν προσωπικό από τη σχολή γνωρίζοντας ως απόφοιτοι, το επίπεδο γνώσεων που οι σπουδαστές αποκτούν. Παράλληλα με τη λειτουργία ενός database εργασίας με τα στοιχεία των σπουδαστών που έχει δημιουργηθεί, η σχολή βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους σπουδαστές της, παλαιούς και νέους, φέρνοντάς τους άμεσα σε επαφή με πιθανούς εργοδότες. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν μόνο για τους σπουδαστές και απόφοιτους της σχολής.

Βρες διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Job Center!

15) Μπορεί να με βοηθήσει η σχολή να βρω σπίτι;

Φυσικά! Η La Chef Levi μέσω των συνεργατών της μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση σπιτιού για τους σπουδαστές εκτός Θεσσαλονίκης και Ελλάδος. Παράλληλα, οι νέοι σπουδαστές μπορούν να έρθουν σε επαφή μέσω της Σχολής με τελειόφοιτους σπουδαστές οι οποίοι αφήνουν το σπίτι τους και έχουν μια θετική εμπειρία διαμονής.

16) Πώς μπορώ να έρθω στη σχολή;

Η σχολή βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 31 για να εξυπηρετεί σπουδαστές από όλες τις περιοχές της πόλης.

Μήπως η δική σου ερώτηση δεν περιλαμβάνεται στις συχνές ερωτήσεις που συγκεντρώσαμε για εσένα;

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας

Επικοινώνησε τώρα μαζί μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 240 675.