Σεφ, ένα επάγγελμα, μία τέχνη, ένας πραγματικός τρόπος ζωής.

Η ανακάλυψη νέων συνταγών, η δημιουργία αναμνήσεων μέσα από το φαγητό αποτελούν διαρκή επιδίωξη των επαγγελματιών σεφ. Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε μια κουζίνα προσπαθούν καθημερινά να τιμήσουν αυτούς που κάθονται μπροστά από ένα τους πιάτο, δημιουργώντας για αυτούς μια όμορφη εμπειρία.

Παράλληλα, ο κλάδος της εστίασης είναι γεμάτος από ενδιαφέρουσες προσωπικότητες οι οποίες απλόχερα μοιράζουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη Μαγειρική, τη Ζαχαροπλαστική και την Αρτοποιία κρατούν ακόμη και σήμερα αρετές που εκλείπουν από πολλά επαγγέλματα.

Οι έμπειροι Σεφ καταλαμβάνουν ρόλο «μέντορα» μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στους νέους, διορθώνοντας τους για τα λάθη τους και στέκονται δίπλα τους τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά όταν τους χρειάζονται. Από τη δική τους μεριά, οι νεότεροι, πιο ανήσυχοι και δραστήριοι, οφείλουν να αποζητούν τη συμβουλή, να ακούν και να σέβονται τους ανωτέρους τους.

Θέλεις να γίνεις chef με ειδίκευση τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική;

Να είσαι βέβαιος/βέβαια ότι τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα.

Ολοκληρώνοντας μια Σχολή Μαγειρικής ή Σχολή Ζαχαροπλαστικής δεν θα γίνεις Σεφ σε μια μέρα. Θα έχεις τη δυνατότητα όμως να διεκδικήσεις τα δικά σου όνειρα, έχοντας μαζί σου πολλά εφόδια!

Μπορεί να μη γνωρίζεις κάποιον να σε συμβουλεύσει έχοντας γνώση και εμπειρία για το πως είναι να είσαι Σεφ. Για το λόγο αυτό, επικοινωνήσαμε με 10 καταξιωμένους Σεφ και σου μεταφέρουμε τα όσα με χαρά θέλουν να μοιραστούν μαζί σου στην προσπάθεια να αποτελέσουν τους δικούς σου «μέντορες».

Σεφ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, νέοι, πιο έμπειροι, βραβευμένοι αλλά και με διαφορετικές επιρροές, απάντησαν σε τρεις ερωτήσεις για το ξεκίνημα, τα λάθη αλλά και το τι σημαίνει η κουζίνα για τους ίδιους. Τους ευχαριστούμε προκαταβολικά και ελπίζουμε οι απαντήσεις τους να σας φανούν χρήσιμες.

  1. Τι θα συμβούλευες τους νέους που ξεκινούν τη δική τους πορεία στη Γαστρονομία;
  2. Ποια λάθη έκανες που θα βοηθούσαν τους νέους να αποφύγουν;
  3. Τι είναι η κουζίνα για εσένα;

10 κορυφαίοι σεφ απαντούν στις απορίες σου.