Μία δροσερή, πικάντικη και απολύτως υγιεινή δημιουργία η οποία μπορεί να σερβιριστεί όχι μόνο σαν ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο. Τα ζουμερά scallops δίνουν ένα gourmet αέρα στη συνταγή. Αφαιρώντας τα, έχουμε μια εξαιρετική σαλάτα ή ένα γευστικό συνοδευτικό για κρέας ή ρύζι. Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο συστατικό jicama. Είναι γνωστή ως φασολιά γιαμ ή ως μεξικάνικη πατάτα. Πρόκειται για ένα υλικό με πολύ λίγες θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C. Έτοιμη σε μόλις 20’.
Υλικά για το dressing
- 80 γρ. fish sauce
 - 25 γρ. ζάχαρη φοίνικα
 - τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (1 κομμάτι 4 εκατοστά)
 - χυμό από 2 lime
 
Εκτέλεση για το dressing
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Υλικά για τη σαλάτα
- 150 γρ. jicama
 - 1 τεμ. κόκκινο κρεμμύδι
 - 1 τεμ. καρότο
 - 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
 - 300 γρ. φύτρες φασολιού
 - 2 τεμ. κόκκινο τσίλι
 - 4-5 φύλλα δυόσμου
 - 10 φύλλα κόλιανδρο
 - 40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
 
Εκτέλεση για η σαλάτα
- Κόβουμε τα jicama ζουλιέν, το κρεμμύδι εμινσέ, τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε το τσίλι και κόβουμε την πιπεριά σε φέτες.
 - Κόβουμε τα φύλλα δυόσμου και κόλιανδρου με το χέρι.
 - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε με το dressing.
 
Υλικά για τα scallops
- 4 τεμ. scallops
 - Χυμό από 1 lime
 - Χυμό από ½ λεμόνι
 - ελαιόλαδο
 - Αλάτι
 - Πιπέρι
 
Εκτέλεση για τα scallops
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι.
 - Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα scallops.
 - Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι.
 - Μόλις πάρουν πολύ καλό χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.

 - Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το χυμό από το lime και το λεμόνι.
 - Αφήνουμε μισό λεπτό και σερβίρουμε.

 
Διαδικασία για το στήσιμο
- Τοποθετούμε την σαλάτα όμορφα στη βάση του πιάτου μας.

 - Βάζουμε από πάνω τα scallops.
 

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.
Photo clicks από το Studio Kotoglou.
Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.
