Μία δροσερή, πικάντικη και απολύτως υγιεινή δημιουργία η οποία μπορεί να σερβιριστεί όχι μόνο σαν ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο. Τα ζουμερά scallops δίνουν ένα gourmet αέρα στη συνταγή. Αφαιρώντας τα, έχουμε μια εξαιρετική σαλάτα ή ένα γευστικό συνοδευτικό για κρέας ή ρύζι. Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο συστατικό jicama. Είναι γνωστή ως φασολιά γιαμ ή ως μεξικάνικη πατάτα. Πρόκειται για ένα υλικό με πολύ λίγες θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C. Έτοιμη σε μόλις 20’.
Υλικά για το dressing
- 80 γρ. fish sauce
- 25 γρ. ζάχαρη φοίνικα
- τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (1 κομμάτι 4 εκατοστά)
- χυμό από 2 lime
Εκτέλεση για το dressing
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Υλικά για τη σαλάτα
- 150 γρ. jicama
- 1 τεμ. κόκκινο κρεμμύδι
- 1 τεμ. καρότο
- 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
- 300 γρ. φύτρες φασολιού
- 2 τεμ. κόκκινο τσίλι
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- 10 φύλλα κόλιανδρο
- 40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση για η σαλάτα
- Κόβουμε τα jicama ζουλιέν, το κρεμμύδι εμινσέ, τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε το τσίλι και κόβουμε την πιπεριά σε φέτες.
- Κόβουμε τα φύλλα δυόσμου και κόλιανδρου με το χέρι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε με το dressing.
Υλικά για τα scallops
- 4 τεμ. scallops
- Χυμό από 1 lime
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση για τα scallops
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι.
- Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα scallops.
- Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι.
- Μόλις πάρουν πολύ καλό χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
- Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το χυμό από το lime και το λεμόνι.
- Αφήνουμε μισό λεπτό και σερβίρουμε.
Διαδικασία για το στήσιμο
- Τοποθετούμε την σαλάτα όμορφα στη βάση του πιάτου μας.
- Βάζουμε από πάνω τα scallops.
Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.
Photo clicks από το Studio Kotoglou.
Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.