Μία δροσερή, πικάντικη και απολύτως υγιεινή δημιουργία η οποία μπορεί να σερβιριστεί όχι μόνο σαν ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο. Τα ζουμερά scallops δίνουν ένα gourmet αέρα στη συνταγή. Αφαιρώντας τα, έχουμε μια εξαιρετική σαλάτα ή ένα γευστικό συνοδευτικό για κρέας ή ρύζι. Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο συστατικό jicama. Είναι γνωστή ως φασολιά γιαμ ή ως μεξικάνικη πατάτα. Πρόκειται για ένα υλικό με πολύ λίγες θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C. Έτοιμη σε μόλις 20’.

Υλικά για το dressing

  • 80 γρ. fish sauce
  • 25 γρ. ζάχαρη φοίνικα
  • τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (1 κομμάτι 4 εκατοστά)
  • χυμό από 2 lime

Εκτέλεση για το dressing

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Υλικά για τη σαλάτα

  • 150 γρ. jicama
  • 1 τεμ. κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 τεμ. καρότο
  • 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
  • 300 γρ. φύτρες φασολιού
  • 2 τεμ. κόκκινο τσίλι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 10 φύλλα κόλιανδρο
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση για η σαλάτα

  1. Κόβουμε τα jicama ζουλιέν, το κρεμμύδι εμινσέ, τρίβουμε το καρότο, ψιλοκόβουμε το τσίλι και κόβουμε την πιπεριά σε φέτες.
  2. Κόβουμε τα φύλλα δυόσμου και κόλιανδρου με το χέρι.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε με το dressing.

Υλικά για τα scallops 

  • 4 τεμ. scallops
  • Χυμό από 1 lime
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση για τα scallops

  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι.
  2. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα scallops.
  3. Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι.
  4. Μόλις πάρουν πολύ καλό χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
  5. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το χυμό από το lime και το λεμόνι.
  6. Αφήνουμε μισό λεπτό και σερβίρουμε.

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Τοποθετούμε την σαλάτα όμορφα στη βάση του πιάτου μας.
  2. Βάζουμε από πάνω τα scallops.

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολούθηστε τον Chef     

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.