Μια αρκετά γευστική και εύκολη συνταγή για ένα χειροποίητο ψωμί με μίγμα από αλεύρι κινόα. Η τραγανή εξωτερική πλευρά του και η μαλακότητα του εσωτερικά το καθιστούν ακαταμάχητο και είναι έτοιμο να πλαισιώσει επάξια οποιοδήποτε πιάτο έχετε ετοιμάσει για εσάς και τους αγαπημένους σας.
Η κινόα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη καθημερινή διατροφή μιας και δεν περιέχει γλουτένη και έχει υψηλή αναλογία πρωτεϊνών – υδατανθράκων. Περιέχει ποικιλία βιταμινών και αμινοξέων ενώ παράλληλα είναι χορταστικό και πλούσιο σε γεύση. Εμείς σας προτείνουμε μια διαφορετική συνταγή όπου η κινόα βρίσκεται σε έτοιμο μίγμα αλεύρου. Οι παραλλαγές όμως είναι αμέτρητες!
Υλικά για το ψωμί
- 450 γρ. αλεύρι δυνατό
- 50 γρ. quinograin Μύλοι Λούλη
- 5,5 γρ. αλάτι
- 300 γρ. νερό
- 35-40 γρ. ελαιόλαδο
- 2,8 γρ. μαγιά ξηρή
- 30 γρ. σπόροι κινόας
Εκτέλεση για το ψωμί
- Κοσκινίζουμε τα άλευρα.
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα άλευρα και τη ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2’.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τους σπόρους κινόας και ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα για 8’.
- Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό σκεύος, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
- Δίνουμε στρόγγυλο σχήμα στο ζυμάρι και το βάζουμε σε στόφα για 50’.
- Το πασπαλίζουμε με αλεύρι κινόας και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 210°C για 15’.
- Κατεβάζουμε το φούρνο στους 190°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35-40’.
Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.