Σε μία ακόμη συνεργασία ουσίας προχώρησε το ΙΕΚ Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στη Θεσσαλονίκη, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Διευθυντών Ξενοδοχείων (European Hotel Managers Association).

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος ιδρύθηκε το 1974 στη Ρώμη με περισσότερα από 400 μέλη- Γενικούς Διευθυντές φημισμένων Ξενοδοχείων που εκπροσωπούν 23 χώρες, αντιπροσωπεύοντας περίπου 85.000 δωμάτια και 65.000 υπαλλήλους.

Η EHMA (European Hotel Managers Association) προωθεί την Ευρώπη στο σύνολό της μέσω των μελών της σε μεμονωμένες χώρες, ενθαρρύνοντας την κατάρτιση και τις ανταλλαγές θέσεων εργασίας. Με όραμα της να είναι η προτιμώμενη Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων, αντιπροσωπεύοντας τα πιο διάσημα και μοναδικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη, έχει αναπτύξει μια σύγχρονη και προοδευτική προσέγγιση, προωθώντας μια προοπτική που προσαρμόζει τη διάσημη ευρωπαϊκή τεχνογνωσία στις απαιτήσεις της ταχέως μεταβαλλόμενης διεθνούς βιομηχανίας φιλοξενίας. Η αποστολή της είναι να καλλιεργήσει τη φιλία και το φιλικό πνεύμα μεταξύ των μελών, υποστηρίζοντας ένα περιεκτικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον δικτύωσης, μοιράζοντας εμπειρίες, ιδέες και υποστήριξη, για αποτελεσματική επικοινωνία εντός του ξενοδοχειακού κλάδου, με ακεραιότητα, πίστη και εμπιστοσύνη.

Ο αντιπρόσωπος του οργανισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, κύριος Πάνος Αλμυράντης σχολίασε:

«Η ΕΗΜΑ είναι περήφανη για την νέα συνεργασία της με το IEK La Chef Levi για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης. Καθώς η τουριστική  βιομηχανία της Ελλάδας αναπτύσσει πρωτοβουλίες για βελτίωση της παραγωγικότητας και των δυνατοτήτων της, η συνεργασία υπογραμμίζει την σπουδαιότητα αναγνώρισης της ανάγκης ανάπτυξης νέων ταλέντων στον νευραλγικό χώρο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Η ΕΗΜΑ επικροτεί την πολύπλευρη σπουδαστική ανάπτυξη που με πειθαρχία, δημιουργικότητα και ζέση η La Chef Levi υποστηρίζει επί 35 χρόνια και θα στηρίξει αγαστά το πλαίσιο κοινών δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ La Chef Levi και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κύριος Τζάκο Λεβή δήλωσε: «Η επαφή με την αγορά εργασίας αποτελεί χαρακτηριστικό κομμάτι του DNA μας. Με τον τρόπο αυτό αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς παγκοσμίως, συνδιαλλασσόμαστε με κορυφαία στελέχη και ομίλους, αναβαθμίζοντας διαρκώς τις σπουδές για τις επόμενες γενιές μαγείρων, ζαχαροπλαστών και αρτοποιών».