Είστε λάτρης του φιλέτου μόσχου; Μία εύκολη συνταγή σε συνδυασμό με μία σάλτσα με νότες άγριων μανιταριών θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σας. Συνδυάστε το πιάτο με ένα ποτήρι κόκκινου παλαιωμένου κρασιού και καλή σας όρεξη!

Υλικά για το φιλέτο μόσχου

  • 250 γρ. φιλέτο μόσχου
  • 20 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι

     

Εκτέλεση για το φιλέτο μόσχου

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο κλαριφιέ
  2. Αφού έχουμε αλατοπιπερώσει το φιλέτο, το ψήνουμε στο τηγάνι στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία για να θωρακιστεί και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα
  3. Στη συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία το αρωζάρουμε. Με ένα κουτάλι δηλαδή, ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στο κρέας έτσι ώστε να το φέρουμε στο βαθμό ψησίματος που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό ψήνουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας κρούστα και δίνοντας στο κρέας την υπέροχη γεύση του βουτύρου
  4. Παράλληλα ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο και το κλαδάκι από το δεντρολίβανο και το θυμάρι
  5. Αφού φτάσει στο βαθμό ψησίματος που θέλουμε το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί

Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών  

  • ½ τεμ. κρεμμύδι εσαλότ
  • 100 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • Ζωμό μόσχου
  • 10 γρ. βούτυρο

   

Εκτέλεση για τη σάλτσα

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι εσαλότ
  2. Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε το φιλέτο μόσχου, αφού αφαιρέσουμε τη λιπαρή ουσία που έχει, σοτάρουμε μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι εσαλότ
  3. Προσθέτουμε τα άγρια μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με κόκκινο κρασί
  4. Προσθέτουμε λίγο ζωμό μόσχου τόσο ώστε να καλύψουμε τα μανιτάρια μας
  5. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά
  6. Όταν αρχίσουν να μειώνονται τα υγρά και αρχίσει να δένει η σάλτσα μας προσθέτουμε βούτυρο για να γυαλίσει η σάλτσα μας.

   

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Τοποθετούμε όμορφα στο πιάτο τη σάλτσα
  2. Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια από το φιλέτο μας
  3. Τοποθετούμε λίγη σάλτσα πάνω στο κρέας
  4. Μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο τοποθετώντας ένα κρεμμύδι εσαλότ

Τips: Καλό είναι το κρασί με το οποίο σβήνουμε το φαγητό μας να είναι καλής ποιότητας και να είναι το κρασί που πίνουμε με το γεύμα μας. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε ένα γευστικό και συνδυαστικό αποτέλεσμα στον ουρανίσκο!

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.

Τα λαχανικά της συνταγής τα προμηθευτήκαμε από το υπέροχο κατάστημα «Φρουτομαγεία Ρεφανίδης» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Τα πιάτα των συνταγών τα βρήκαμε στο Ready.gr.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολουθήστε τον Chef  

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα του δικού σας φιλέτου μόσχου με σάλτσα άγριων μανιταριών, κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.