Μία εύκολη συνταγή που θα σας θυμίσει την παιδική σας ηλικία. Ένα υγιεινό πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες και βιταμίνες! Καθώς έχει αρκετές και διαφορετικές παρασκευές, για να σας διευκολύνουμε, αναφέρουμε χωριστά τα υλικά και την εκτέλεση κάθε μίας.

Υλικά για το φιλέτο μπακαλιάρου

  • 1 τεμ. μπακαλιάρος
  • 1 τεμ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ τεμ. ξερό κρεμμύδι
  • 20 ml λευκό κρασί
  • Άγρια χόρτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • Μυρώνια

Εκτέλεση για το φιλέτο μπακαλιάρου

  1. Φιλετάρουμε τον μπακαλιάρο μας και με τα κόκκαλα φτιάχνουμε ζωμό
  2. Ζεματίζουμε τα άγρια χόρτα
  3. Σε ένα τηγάνι αχνίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο
  4. Σβήνουμε με λευκό κρασί
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε λίγο από το ζωμό ψαριού
  6. Προσθέτουμε τα φιλέτα από τον μπακαλιάρο και τα άγρια χόρτα
  7. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και μυρώνια
  8. Όταν έχουν μειωθεί τα υγρά στο τηγάνι μας και έχει βράσει το φιλέτο μπακαλιάρου, το βγάζουμε από το τηγάνι

Υλικά για το αυγολέμονο

  • 2 τεμ. κρόκοι αυγού
  • ½ τεμ. λεμόνι

Εκτέλεση για το αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους του αυγού, το λεμόνι και τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι μας και φτιάχνουμε αυγολέμονο.

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 τεμ. ντομάτα
  • ½ τεμ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

  Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Βγάζουμε το δέρμα της ντομάτας
  2. Κόβουμε τη ντομάτα σε ζαράκια

    Ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε πολύ μικρά κομμάτια

  3. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα ζαράκια ντομάτας, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι
  4. Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία για τα στήσιμο του πιάτου

  1. Αφού δέσουμε το αυγολέμονο μαζί με τα χόρτα μας, τα τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με τα φιλέτα του μπακαλιάρου

    Αφού έχουμε ενυδατώσει με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε το φιλέτο μας

  2. Σερβίρουμε στο πιάτο προσθέτοντας τη σάλτσα ντομάτας
  3. Στολίζουμε με φουντίτσες από άνηθο και χαβιάρι από τρούφα και βασιλικό

    Προσθέτουμε το χαβιάρι από τρούφα και βασιλικό

    Οι τελευταίες πινελιές για το στήσιμο του πιάτου με άνηθο

Tips

Μπορείτε να βρείτε εδώ τον τρόπο για να φτιάξετε χαβιάρι από οποιοδήποτε υλικό.

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.

Τα λαχανικά της συνταγής τα προμηθευτήκαμε από το υπέροχο κατάστημα «Φρουτομαγεία Ρεφανίδης» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Τα πιάτα των συνταγών τα βρήκαμε στο Ready.gr.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολουθήστε τον Chef  

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα του δικού σας φιλέτου μπακαλιάρου με άγρια χόρτα αυγολέμονο, κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.