Κλασική συνταγή που είναι βέβαιη επιτυχία σε κάθε τραπέζι. Ο συνδυασμός του σολομού με τα σπαράγγια ενδείκνυται για μια ισορροπημένη και πλούσια διατροφή ενώ η σάλτσα από φρέσκα μύρτιλα προσδίδει μια γλυκιά και όξινη νότα στο πιάτο. Έτοιμη σε 20 λεπτά.
Υλικά για το σολομό
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 200γρ το καθένα)
- 16 τεμ. φρέσκα πράσινα σπαράγγια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση για το σολομό
- Αλείφουμε τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού με λάδι.
- Καρυκεύουμε τον σολομό.
- Όταν ζεσταθεί το τηγάνι τον θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Τον βάζουμε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο λίτρα νερό και μια κουτάλια της σούπας αλάτι.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε για μισό λεπτό.
- Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. φρέσκα blueberries ή 6 κ.σ. μαρμελάδα
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- ½ τεμ. κρεμμύδι (μικρό)
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 200 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλο (σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα ίσως χρειαστεί παραπάνω)
Εκτέλεση για τη σάλτσα
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία πρέζα αλάτι.
- Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ξύδι.
- Όταν φύγουν τα υγρά προσθέτουμε τα blueberries το νερό ή τον ζωμό και το θυμάρι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να δέσει.
Διαδικασία για το στήσιμο
- Τοποθετούμε στο πιάτο τα ζεστά σπαράγγια και από πάνω το φιλέτο σολομού.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη σερβίρουμε δίπλα στο πιάτο ξεχωριστά.
Photo clicks από το Studio Kotoglou.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.