Κλασική συνταγή που είναι βέβαιη επιτυχία σε κάθε τραπέζι. Ο συνδυασμός του σολομού με τα σπαράγγια ενδείκνυται για μια ισορροπημένη και πλούσια διατροφή ενώ η σάλτσα από φρέσκα μύρτιλα προσδίδει μια γλυκιά και όξινη νότα στο πιάτο. Έτοιμη σε 20 λεπτά.

Υλικά για το σολομό

  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 200γρ το καθένα)
  • 16 τεμ. φρέσκα πράσινα σπαράγγια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση για το σολομό

  1. Αλείφουμε τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού με λάδι.
  2. Καρυκεύουμε τον σολομό.
  3. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι τον θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
  4. Τον βάζουμε στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά.
  5. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
  6. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο λίτρα νερό και μια κουτάλια της σούπας αλάτι.
  7. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε για μισό λεπτό.
  8. Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκα blueberries ή 6 κ.σ. μαρμελάδα
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • ½ τεμ. κρεμμύδι (μικρό)
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 200 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλο (σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα ίσως χρειαστεί παραπάνω)

Εκτέλεση για τη σάλτσα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία πρέζα αλάτι.
  2. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ξύδι.
  3. Όταν φύγουν τα υγρά προσθέτουμε τα blueberries το νερό ή τον ζωμό και το θυμάρι.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να δέσει.

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Τοποθετούμε στο πιάτο τα ζεστά σπαράγγια και από πάνω το φιλέτο σολομού.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη σερβίρουμε δίπλα στο πιάτο ξεχωριστά.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολούθησε τον Chef     

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.