Η στήλη «Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ» φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων από τον κόσμο, όλων των ηλικιών, με διαφορετικά βιώματα και απόψεις.
Οι ιστορίες τους αποτελούν παράδειγμα και οφείλουμε να αναδειχθούν έχοντας ως στόχο να εμπνεύσουν και να πουν το δικό τους μπράβο στους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτές.
Μοναδικές ιστορίες από μοναδικούς ανθρώπους. Μερικούς από αυτούς που έχουμε καθημερινά τη χαρά να εκπαιδεύουμε, να μοιραζόμαστε ανησυχίες και όνειρα.
Στο σημερινό άρθρο φιλοξενούμε μερικούς από τους σπουδαστές οι οποίοι εντάχθηκαν στην οικογένεια μας πολύ πρόσφατα!
Οι πρωταγωνιστές του σημερινού άρθρου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τη σχέση τους με τη Γαστρονομία, τα online μαθήματα και γιατί επέλεξαν La Chef Levi!
Ο λόγος για τον Χρήστο, τη Βαρβάρα, τη Μαρίνα, τον Κυριάκο και τον Θεοφάνη!
-Πως σου φαίνονται τα online μαθήματα;
Τα online μαθήματα πιστεύω καλύπτουν τις ανάγκες του μαθήματος και έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος.
-Κάνεις πράγματα στο σπίτι; Τι σου άρεσε πιο πολύ από αυτά που έχεις παρακολουθήσει;
Φυσικά, προσπαθώ να φτιάξω τις συνταγές που μας δείχνει ο Chef μας από τα εργαστήρια. Όλα τα μαθήματα είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και θα ήταν πιστεύω αδικία αν ξεχώριζα κάποιο.
-Πως φαντάζεσαι ότι θα είναι όταν θα έρθεις για πρώτη φορά στη Σχολή με φυσική παρουσία;
Πιστεύω με περιμένει ένα ζεστό και φιλικό κλίμα στην σχολή και ελπίζω να μην αργήσει πολύ να συμβεί αυτό.
-Χρήστο, γιατί La Chef Levi;
Επέλεξα την La Chef Levi, πρώτον γιατί είναι μια σχόλη που ασχολείται αποκλειστικά με την μαγειρική – ζαχαροπλαστική ,δεύτερον επειδή τηρούσε τα κριτήρια που έψαχνα και τρίτον οι άνθρωποι που μίλησα στην αρχή με έκαναν να αισθανθώ σίγουρος για την επιλογή που πάω να κάνω.
–Με τι ασχολείσαι;
Είμαι απόφοιτος του Cardiff Metropolitan University στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων. Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η τέχνη της αρτοποιίας στην οικογένεια μετρά γενεές με τη δική μου να είναι η 5η!
– Πως σου φαίνονται τα online μαθήματα μιας και μπήκες για πρώτη φορά σε μάθημα διαδικτυακά;
Τα διαδικτυακά μαθήματα σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά συγκριτικά με τα δια ζώσης. Παραταύτα, είναι εξίσου ενδιαφέροντα.
-Θα εφαρμόσεις όλα όσα μαθαίνεις στη Σχολή στη δική σου επιχείρηση;
Με βεβαιότητα μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να εφαρμόζει όσα μαθαίνω στη Σχολή, και δεν αναφέρομαι μόνο σε προϊόντα αλλά και σε επίπεδο διασφάλισης ποιότητας και κανόνων υγιεινής.
-Τι σου αρέσει πιο πολύ από αυτά που έχεις παρακολουθήσει;
Σίγουρα τα εργαστήρια από άποψη ενδιαφέροντος υπερτερούν των υπόλοιπων μαθήματων, κάτι απόλυτα φυσιολογικό καθώς το κομμάτι της δημιουργίας για εμένα είναι πάντα συναρπαστικό!
-Βαρβάρα, γιατί επέλεξες La Chef Levi;
Με την πάροδο των χρόνων συνειδητοποίησα οτι για να διατηρήσεις μια επιχείρηση και να την αναπτύξεις απαιτούνται γνώσεις ουσιαστικές που να σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο ενασχόλησης και όχι μόνο θεωρητικές. Σε συνδυασμό με το μικρόβιο της δημιουργίας που από μικρή ηλικία ο πατέρας μου φρόντισε να μου εμφυσήσει με οδήγησαν στη La chef Levi. Έπειτα από έρευνα κατέληξα στη La chef Levi διότι εκτός από τη φήμη που την ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός οτι η συγκεκριμένη σχολή εξειδικεύεται σε δύο βασικές ειδικότητες καθώς και στην υποστήριξη που παρέχει σε όλους τους τομείς, κατά τη διάρκεια αλλά και με το πέρας των σπουδών.
-Πως φαντάζεσαι ότι θα είναι όταν θα έρθεις για πρώτη φορά στη Σχολή με φυσική παρουσία;
Σιγουρά και μόνο η φυσική παρουσία θα έχει καθοριστικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία όλων πιστεύω γιατί τι νόημα έχει η δημιουργία αν δεν μπορείς να την μοιράζεσαι;
– Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου
Πέρα από την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη ζωγραφική, το σχέδιο και τον χορό. Επίσης διαβάζω αρκετά ποίηση και ξένη λογοτεχνία.
– Πως σου φαίνονται τα online μαθήματα μιας και μπήκες για πρώτη φορά σε μάθημα διαδικτυακά;
Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι σίγουρα για όλους, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο.
Είχα παρακολουθήσει ξανά μαθήματα μέσω υπολογιστή στο παρελθόν. Μαθήματα ζαχαροπλαστικής όμως πρώτη φορά! Φυσικά και είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος παράδοσης της ύλης. Αλλά είναι ο μόνος διαθέσιμος τρόπος που έχουμε για να προχωρήσουμε τις σπουδές μας.
– Δημιουργείς στο σπίτι;
Έχω δοκιμάσει πολλές από τις συνταγές της καταξιωμένης Pastry Chef μας Γιώτας Παυλίδου. Είναι όλες προσεγμένες και άψογες. Δεν μου πετυχαίνουν βέβαια πάντα, αλλά αυτό πιστεύω θα κατακτηθεί μέσω της εξάσκησης και της συνεχούς επανάληψης των συνταγών.
– Γιατί επέλεγες τη La Chef Levi για να εκπαιδευθείς στη Ζαχαροπλαστική;
Επέλεξα τη La Chef Levi λόγω του κύρους της και των επιτυχιών των σπουδαστών της. Η διεθνής φήμη και οι ιστορίες επιτυχίας της με παρότρυναν στο να συλλέξω πληροφορίες και να την επιλέξω ως το ανώτατο ανάμεσα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα γαστρονομίας, προκειμένου να ξεκινήσω τις σπουδές μου.
– Πως φαντάζεσαι ότι θα είναι όταν θα έρθεις για πρώτη φορά στη Σχολή με φυσική παρουσία;
Παρόλο που δεν είμαι στον ίδιο χώρο με τη Chef, η εμπειρία μιας επαγγελματικής κουζίνας είναι συναρπαστική. Από τα σκεύη και τα υλικά μέχρι τις ηλεκτρικές συσκευές όλα μοιάζουν απίστευτα ακόμα και από απόσταση!
Ειλικρινά ανυπομονώ να ανοίξει η Σχολή μας για να μπορέσουμε να δούμε και στην πράξη όλα όσα έχουμε διδαχτεί. Να μυρίσουμε, να δούμε, να δοκιμάσουμε, να νιώσουμε υφές, να λερωθούμε και να απολαύσουμε από κοντά τις δημιουργίες μας!
– Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;
Έχω ανοίξει πριν 10 χρόνια ένα αρτοζαχαροπλαστείο με την επωνυμία “YUMMY BAKERY”, στην συνέχεια πριν 7 χρόνια άνοιξα ένα πρατήριο άρτου με την ίδια επωνυμία και τέλος πριν 2 χρόνια μια μπουγάτσα-καφέ με την επωνυμία YUMMY CAFE”, με τα οποία και ασχολούμαι αυτό το διάστημα.
– Γιατί επέλεξες τη La Chef Levi για να εξειδικευθείς στη Μαγειρική;
Επέλεξα την Σχολή ύστερα απο ψάξιμο ως μια από τις καλύτερες σχολές στον χώρο, επίσης την είχα ακούσει και παλαιότερα χωρίς να θυμάμαι που και από ποιον.
– Πως σου φαίνονται τα online μαθήματα μιας και μπήκες για πρώτη φορά σε μάθημα διαδικτυακά;
Τα online μαθήματα έχουν ενδιαφέρον και τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο είναι καλύτερα έτσι! Όσο για τα εργαστηριακά φυσικά θα ήταν πολύ καλύτερα από κοντά!
– Θα εφαρμόσεις όλα όσα μαθαίνεις στη Σχολή στη δική σου επιχείρηση;
Είναι σίγουρο ότι αυτά που μαθαίνω στη Σχολή θα τα εφαρμόσω στην επιχείρηση μου!
– Υπάρχει κάποιο μάθημα που ξεχωρίζεις; Πως φαντάζεσαι την πρώτη φορά που θα μπεις στα εργαστήρια της La Chef Levi;
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω ή να μειώσω τους υπόλοιπους καθηγητές, περιμένω πως και πως τα μαθήματα με τον Σεφ μου! Φαντάζομαι ότι ένα μικρό άγχος θα το έχω όταν αρχίσω τα εργαστηριακά μαθήματα αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου!
– Με τι ασχολείσαι;
Είμαι απόφοιτους του Φυσικού Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακό στον τομέα της νανοτεχνολογίας. Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος και ειδικεύομαι στο κομμάτι των οπτικών ινών. Η μαγειρική είναι ένας τομέας με τον οποίο ασχολήθηκα από παιδί και το συνέχισα μέχρι και σήμερα, οπότε η σχέση μας κρατάει πολλά χρόνια. Η ερασιτεχνική μου ασχολία μέχρι τώρα έχει δείξει πως τα καταφέρνω πολύ καλά, έτσι λένε όσοι δοκιμάζουν από τις δημιουργίες μου. Τώρα ήρθε η στιγμή, για το επόμενό μου βήμα!
– Γιατί επέλεξες La Chef Levi
Ήταν μια επιλογή την οποία ήθελα να πραγματοποιήσω εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2015 είχα ψάξει γι αυτή μου την επιθυμία και μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στη La Chef Levi. Αρχικά μια σχολή που εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο σε δύο τομείς (Μαγειρική -Ζαχαροπλαστική) σημαίνει πως έχει επενδύσει στους τομείς αυτούς. Έχει αναλύσει και προσαρμόσει τις επιθυμίες της συνδυαστικά με αυτές των σπουδαστών της. Ρισκάρει σε μια εποχή που η επίτευξη κέρδους, αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση μιας επιχείρησης. Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας είναι η ιστορία που διαθέτει και οι συμμετοχές της σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και διακρίσεις. Μια ιστορία από το 1989 δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο κατ’ εμέ. Ένας παράγοντας , ο οποίος διαμορφώνει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα όλων των ατόμων που έρχονται σε επαφή με τη σχολή αυτή. Δύο θεμέλια, που για εμένα έχουν πολύ μεγάλη σημασία.
– Πως σου φαίνεται η συμμετοχή σου στα online μαθήματα μιας και δεν έχεις παρακολουθήσει μάθημα με φυσική παρουσία;
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ διαδικτυακά μαθήματα, αλλά είναι πρώτη φορά παρακολουθώ έναν κλάδο που έχει εργαστηριακά μαθήματα τέτοιου βαθμού. Γιατί όπως είναι γνωστό, η Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική, θέλουν ενασχόληση με την κουζίνα, βασίζονται τόσο στις θεωρητικές γνώσεις όσο και στις εμπειρικές.
– Δημιουργείς στο σπίτι;
Παρότι ο χρόνος μου είναι πιεσμένος, λόγω καθημερινής εργασίας και μαθημάτων, κάθε σαββατοκύριακο, κάνω τους δικούς μου πειραματισμούς από τα εβδομαδιαία μαθήματα. Όπως ανέφερα και προηγουμένως μπορεί τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τα εφαρμόσω.
– Θεοφάνη, τι σου έχει τραβήξει πιο πολύ την προσοχή από αυτά που έχεις παρακολουθήσει ως τώρα;
Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν πολύ τα εργαστηριακά μαθήματα Ζαχαροπλαστικής που κάνουμε. Είμαι άνθρωπος της εφαρμογής και του πειράματος. Επίσης, τα γαλλικά είναι ένα μάθημα που μου αρέσει, διότι είναι μια γλώσσα βασική για την επαγγελματική κουζίνα αλλά είναι βασική και για τις συνταγές.
– Πως φαντάζεσαι ότι θα είναι όταν θα έρθεις για πρώτη φορά στη Σχολή με φυσική παρουσία;
Στο άκουσμα της ερώτησης αυτής, η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό είναι περίεργα. Περίεργα λόγω της περιόδου που διανύουμε όλοι τον τελευταίο ένα χρόνο. Όμως, ο ενθουσιασμός της φυσικής επαφής με τους καθηγητές της σχολής αλλά και με τους υπόλοιπους σπουδαστές, είναι κάτι το οποίο υπερισχύει μέσα μου. Πιστεύω μετά το πρώτο τέταρτο, το μυαλό μου θα είναι στο μάθημα και την εφαρμογή του, που θα ξεχαστεί το όλο θέμα του κορονοϊού. Η αναλογία πλάκας και σοβαρότητας, θα απομακρύνει όποια αμήχανη στιγμή υπάρχει μέσα μου. Ανυπομονώ, λοιπόν, να (ξανά)αρχίσουμε!
Μπορεί να μην έχουν φορέσει ακόμη τη στολή της La Chef Levi από κοντά, όμως η προσπάθεια τους αξίζει πολλά συγχαρητήρια! Όχι μόνο στον Χρήστο, τη Βαρβάρα, τη Μαρίνα, τον Κυριάκο και τον Θεοφάνη αλλά σε όλους όσους ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας, ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους, το ταξίδι της Γαστρονομίας.
Τα λόγια τους αναδεικνύουν τον σπουδαίο χαρακτήρα τους και είναι χαρά μας που τους υποδεχόμαστε στη μεγάλη οικογένεια της La Chef Levi.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την προοδευτικότητα σας!
Σας ευχαριστούμε που καθημερινά μας αποδεικνύετε ότι η εκπαίδευση δεν έχει όρια!
Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ!