Είναι ωραίο η Σχολή σου να ανήκει στις 20 καλύτερες Σχολές του κόσμου για το 2024!

Με περηφάνια ανακοινώνουμε την αποκλειστική εκπροσώπηση της Ελλάδας στο μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός του κόσμου για νέους και νέες μάγειρες/μαγείρισσες. Μετά τις δύο επιτυχημένες χρονιές και την περσινή ανάδειξη στις 20 καλύτερες Σχολές του κόσμου, η πρόσκληση για το ΙΕΚ Μαγειρικής της La Chef Levi δεν άργησε να έρθει.

Πρόκειται για έναν σπουδαίο διαγωνισμό, με λεπτές ισορροπίες, έντονο ανταγωνισμό και υψηλές απαιτήσεις καθώς περισσότερες από 50 Σχολές εκπροσωπούν τις χώρες τους στην προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πως γίνεται ο διαγωνισμός;

Σε δύο διαφορετικές φάσεις, τα καλύτερα μαγειρικά ταλέντα κάθε χώρας, φορώντας την σημαία στη στολή τους, βάζουν τα δυνατά τους και δημιουργούν τουλάχιστον 8 πιάτα ανά φάση αφού έχει προηγηθεί skills test επάνω στις ικανότητες τους σε κοπές, χρόνους, φιλεταρίσματα, κανόνες υγιεινής και πολλά άλλα.

Την πρώτη χρονιά, ο Κερκυραίος Πέτρος Πουλής άνοιξε τον διαγωνισμό για την Ελλάδα και το ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τον ίδιο!

Τον Φεβρουάριο του 2024, ο Κύπριος επίσης Πέτρος Ελευθεριάδης, πήρε την σκυτάλη και εντυπωσίασε κριτές και συνδιαγωνιζόμενους με τον επικεφαλής της κριτικής επιτροπής να του δίνει συγχαρητήρια για την μαγειρική του παιδεία και τον τρόπο που κινείται στην κουζίνα. Με δικά του λόγια, είπε στον Κύπριο Μάγειρα: «Μέσα στην κουζίνα πετάς!».

Μία σπουδαία και διαρκής επιβράβευση για το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής το οποίο διαφημίζει την ποιότητα των νέων Μαγείρων της Ελλάδας. Παράλληλα «πιστοποιεί» ότι οι σπουδές Μαγειρικής στην Ελλάδα και την Ανώτερη Σχολή La Chef Levi, στέκονται επάξια ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις καριέρες των δύο νεαρών Μαγείρων, οι οποίοι εργάζονται σε ξενοδοχεία 5* και fine dining εστιατόρια, έχοντας αξιοποιήσει αυτή την σπουδαία ευκαιρία που τους δόθηκε από τον διαγωνισμό.

Για ακόμα μια χρονιά, η τιμή και το βάρος της ελληνικής σημαίας στην στολή μας αποτελούν μεγάλη ευθύνη για την Σχολή Μαγειρικής La Chef Levi.

Ποιος/Ποια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα φέτος; Stay tuned!

Τέτοιες αφορμές αποδεικνύουν περίτρανα πως για περισσότερα από 35 χρόνια, η αποκλειστική εξειδίκευση της Σχολής σε δύο μόνο ειδικότητες, παράγει τις καλύτερες συνθήκες μάθησης και εξέλιξης για χιλιάδες νέους και νέες που αγαπούν την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία.

Με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και μεγάλη περηφάνια, η Σχολή Μαγειρικής La Chef Levi θα συνεχίσει να αναδεικνύει την Ελληνική Γαστρονομία και την Ελλάδα σε κάθε γαστρονομικό στερέωμα του κόσμου.

Αν και εσύ αναζητάς το επόμενο σου βήμα στη Γαστρονομία, οι σπουδές σου είναι η καλύτερη επένδυση στο μέλλον σου.

Επίλεξε Μαγειρική ή Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία, παρακολούθησε ένα δωρεάν μάθημα και ξεκίνα να γράφεις την δική σου ιστορία.