Ο απόφοιτος της Σχολής παρουσίασε ένα Masterclass υψηλών προδιαγραφών στο ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη βασισμένο στην πολυετή του θητεία σε εστιατόρια βραβευμένα με 1* και 2** αστέρια Michelin της Ολλανδίας.

Ο Chef σχεδίασε ένα μενού 5 πιάτων fusion κουζίνας, συνδυάζοντας τολμηρές γεύσεις και επιδεικνύοντας υψηλές τεχνικές, όπως αρμόζουν σε ένα fine dining εστιατόριο. Παράλληλα αξιοποίησε τα περισσεύματα με κάθε πιθανό τρόπο, μειώνοντας την πιθανή σπατάλη τροφίμων όπως π.χ. αποξηραίνοντας το κουμκουάτ που περίσσεψε, μετατρέποντας το σε τραγανά διακοσμητικά στοιχεία.

Ο ίδιος τονίζει: «Το ότι το παντζάρι το τρώμε σε αλμυρές παρασκευές δεν σημαίνει ότι δεν θα γινόταν ένα ωραίο παγωτό. Πολλές φορές το Fusion γίνεται Confusion και ο κόσμος νομίζει ότι περιλαμβάνει πολλές γεύσεις. Σκοπός μου είναι με κάθε πιάτο να γευτεί αυτός που θα φάει το φαγητό μου, την οπτική μου γωνία και αντίληψη επί του θέματος. Γι’ αυτό λοιπόν νομίζω πως η ισορροπία και η αρμονία των γεύσεων και πρώτων υλών είναι το Α και το Ω για να περάσω το μήνυμα αυτό.»

Tι περιείχε το μενού του Chef Γιώργου Κοπαΐλα:

  • Amuse Bouche: Potato Wasabi με Nori Tempura & Chardonnay Vinegar
  • 1st Course: Tuna Fillet με Φύκια & Enoki
  • 2nd Course: Καυτερό Κουνουπίδι με Gochujang
  • 3rd Course: Καραβίδα με Crème fraiche, Αχλάδι και Κρέμα Καρύδας
  • 4th Course: Χοιρινός Λαιμός με Γογγύλια, Κουμκουάτ & Jalapeños
  • 5th Course: Panna Cotta με Parmigiano Reggiano, Φράουλες & Ντομάτες

Η παρουσία σπουδαίων Chef που συνδυάζουν μοντέρνα γαστρονομική προσωπικότητα, πειθαρχία και ταπεινότητα, αποτελούν θεμελιώδεις στόχους για ένα ΙΕΚ Μαγειρικής όπως η La Chef Levi.

Πόσο μάλλον όταν ένας τέτοιος άνθρωπος επιστρέφει να διδάξει εκεί που έκανε τα πρώτα του μαγειρική βήματα. Εκεί όπου αγάπησε την Μαγειρική.

Για μία ακόμη φορά, το 2024 το ΙΕΚ La Chef Levi εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων, αποτελώντας τη μόνη Ελληνική Σχολή του διαγωνισμού, με τον Κύπριο σπουδαστή Πέτρο Ελευθεριάδη να αναδεικνύεται στους 20 καλύτερους στον κόσμο!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και στο αφιέρωμα που του έγινε, χαρακτηρίζοντας τον ως το Next Big Thing της Κυπριακής Γαστρονομίας!