Ένα εξαιρετικής σημασίας workshop πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, την Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη.

Με στόχο την κατανόηση της αγοράς εργασίας, την σύνταξη βιογραφικού αλλά και πρακτικές συμβουλές για την εύρεση εργασίας και πρακτικής στο εξωτερικό, στο workshop συμμετείχαν κορυφαίοι εισηγητές από το παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα, δίνοντας πρωτοποριακά εργαλεία και γνώσεις στις επόμενες γενιές του κλάδου.

Καθώς ο γαστρονομικός κόσμος διευρύνει τους ορίζοντές του, πολλοί από τους αποφοίτους μας φιλοδοξούν να ξεκινήσουν διεθνή ταξίδια, αναζητώντας ευκαιρίες να βελτιώσουν την τέχνη τους και να βυθιστούν σε διάφορα γαστρονομικά τοπία.

Είτε ακολουθούν σπουδές μαγειρικής είτε σπουδές ζαχαροπλαστικής, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα πλήρες workshop γεμάτο εργαλεία και πρακτικές συμβουλές το οποίο χωρίστηκε σε τρία μέρη:

Μέρος πρώτο: Σύνταξη βιογραφικού-Προετοιμάζοντας το μέλλον με γνώση, εμπειρία και στατιστικά!

Εσύ ήξερες ότι ο μέσος όρος εξέτασης ενός βιογραφικού είναι 5-7 δευτερόλεπτα; Ή ότι 76% των βιογραφικών με αντιεπαγγελματικό e-mail παραμερίζονται;

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi το γνωρίζουν! Μέσα από μία ενδελεχή παρουσίαση, αναλύθηκε η στρατηγική πίσω από κάθε λεπτομέρεια που υπάρχει στο βιογραφικό, πως μπορούν οι επίδοξοι Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες του μέλλοντος να αναδείξουν τη δουλειά τους και πως μπορούν να κυνηγήσουν με αξιώσεις τα όνειρά τους. Το workshop ήταν φυσικά δωρεάν και πραγματοποιήθηκε σε ώρες εκτός μαθημάτων.

Μέρος δεύτερο: Μία παγκόσμια πλατφόρμα, επιλέγει τo ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi για να φιλοξενήσει θέσεις εργασίας και να αναδείξει τα ταλέντα των αποφοίτων!

Το HOSCO, μία παγκόσμια πλατφόρμα με περισσότερα από 2.000.000 μέλη από τον κλάδο της Γαστρονομίας, επέλεξε και δημιούργησε στην ελληνική αγορά, ειδική σελίδα για την ανάδειξη των προγραμμάτων σπουδών και των αποφοίτων της Σχολής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής που αναζητούν δουλειά, πρακτική ή μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Η υπεύθυνη καριέρας και κλαδική σύμβουλος, κυρία Francesca Tagliavini, μίλησε για τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται για τους αποφοίτους του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, με τη γνώση να αποτελεί ένα διαβατήριο για κάθε κουζίνα του κόσμου!

Μέρος τρίτο: Το καλύτερο για το τέλος! Ένας πολύπειρος Executive Chef με αστέρι Michelin, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Στην συζήτηση προσκαλέσαμε τον Executive Chef του πεντάστερου ξενοδοχείου Four Seasons στη Φλωρεντία, Paolo Lavezzini, κάτοχο 1* Michelin αυτή την στιγμή, ένα σπάνιο επίτευγμα καθώς πρόκειται για εστιατόριο μέσα σε ξενοδοχείο, ο οποίος έχει εργαστεί σε δύο 3* Michelin και συγκεκριμένα στο Alain Ducasse *** at the Plaza Athénée στο Παρίσι και στο Enoteca Pinchiorri *** στη Φλωρεντία. Έναν άνθρωπο τον οποίο η μαγειρική ταξίδεψε στη Βραζιλία, τη Νέα Υόρκη, την Ιαπωνία, το Παρίσι, γεμίζοντας τον ιδέες και διεθνείς παραστάσεις.

Τα λόγια του κατέληγαν σε τρεις απλές λέξεις: πάθος, συνέπεια, πειθαρχία. «Αφήστε το πάθος σας να σας οδηγήσει», τόνισε επανειλημμένως σε όλους και όλες που παρακολούθησαν την ημερίδα.

Είτε συζητώντας τις απαιτήσεις της κουζίνας με αστέρι Michelin είτε τη σημασία της καλλιέργειας μιας κουλτούρας δημιουργικότητας και συνεργασίας στην κουζίνα, τα λόγια του Chef Paolo αντηχούσαν βαθιά στους νεαρούς μάγειρες και ζαχαροπλάστες μας, εμπνέοντάς τους να ακολουθήσουν τα γαστρονομικά τους όνειρα με πάθος και σκοπό.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η Irene Secciani από το Four Seasons στη Φλωρεντία, η οποία παρουσίασε τις ευκαιρίες καριέρας που προσφέρει η Four Seasons, ένα από τα πιο premium ξενοδοχειακά brands με πάνω από 53.000 εργαζομένους, 130 ξενοδοχεία σε 50 χώρες στους αποφοίτους του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi.

Καθώς αναλογιζόμαστε τα ανεκτίμητα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας, ένα πράγμα γίνεται απολύτως σαφές: ο γαστρονομικός κόσμος δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα — είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, καινοτομίας και ατελείωτων δυνατοτήτων μέσα από το οποίο ανακαλύπτεις και τον εαυτό σου.

Οι γνώσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας που προσέφεραν οι εισηγητές, σε συνδυασμό με πρακτικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός ισχυρού επαγγελματικού δικτύου και την αξιοποίηση ψηφιακών πλατφορμών, παρείχαν στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες μας μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη για επιτυχία στο σημερινό γαστρονομικό τοπίο.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε, να καινοτομούμε και να ανεβάζουμε την τέχνη της γαστρονομίας σε νέα ύψη, προσφέροντας την καλύτερη εκπαίδευση Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στην Ελλάδα.

Read more: Σε μία ακόμη συνεργασία ουσίας προχώρησε το ΙΕΚ Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στη Θεσσαλονίκη, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Διευθυντών Ξενοδοχείων (European Hotel Managers Association).

Μάθετε περισσότερα