Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το ΙΕΚ La Chef Levi έλαβε δύο ακόμη διακρίσεις στα φετινά Education Leaders Awards 2025 από τη Boussias Events.  
Το πλούσιο εκπαιδευτικό έργο της La Chef Levi αναγνωρίστηκε για μία ακόμη φορά για τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής τους σκέψης και τη διαρκή συνεργασία με κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης, της φιλοξενίας και της γαστρονομίας. 

Ποιος είναι ο θεσμός στον οποίο βραβεύτηκε το ΙΕΚ Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας La Chef Levi 

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν η πρώην Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. 

Με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες όλης της Ελλάδας, τα Education Leaders Awards, γιόρτασαν την 10η τους επέτειο. Στόχος η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή. 

Το ΙΕΚ La Chef Levi, Σχολή Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις διακρίσεις! 

Οι Διακρίσεις της La Chef Levi στα Education Leaders Awards 

Ασημένιο Μετάλλιο στην κατηγορία «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας & Νεανική  Επιχειρηματικότητα στην Ιδιωτική Δια βίου Εκπαίδευση» για τον προσωποποιημένο επαγγελματικό προσανατολισμό και το δωρεάν hands on πρόγραμμα επιχειρηματικότητας. 

Η διασύνδεση με την αγορά εργασίας οφείλει να ξεπερνά τα τυπικά όρια της εύρεσης μίας δουλειάς και να μην αρκείται σε αυτή την μονότονη και πολλές φορές περιοριστική λύση. Θεωρούμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση οφείλει να είναι προσωποποιημένη και να αγγίζει τις ανάγκες και τις ανησυχίες κάθε ατόμου ξεχωριστά. Ούσα μία οικογενειακή σχολή, με συγκεκριμένο αριθμό σπουδαστών και σπουδαστριών κάθε χρόνο, τοποθετούμε έναν-έναν και μία-μία τους σπουδαστές μας, με σκοπό όχι απλά την εύρεση εργασίας, αλλά την εύρεση της επαγγελματικής ευκαιρίας που ταιριάζει τόσο στον χαρακτήρα όσο και στην κατά περίπτωση επαγγελματική ανέλιξη και στόχους.  

Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία «Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις & Βιωματική Μάθηση στην Ιδιωτική Δια βίου Εκπαίδευση» για το πρόγραμμα δωρεάν σεμιναρίων, γευσιγνωσιών και επισκέψεων για σπουδαστές και αποφοίτους.

Περισσότερες από 20 δωρεάν δράσεις για σπουδαστές και αποφοίτους σε προγραμματισμένες ημερομηνίες. Η δράση αφορά εν ενεργεία σπουδαστές και αποφοίτους, δεν διαφημίζεται και δεν έχει οικονομική επιβάρυνση καθώς αφορά κοινό που φοιτά ήδη ή έχει φοιτήσει στη Σχολή. 

  • Live cooking show σπουδαστών
    Συνεργασία με την ΔΕΘ Helexpo και δημιουργία ενός μενού εξολοκλήρου από σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής, το οποίο παρουσιάστηκε σε επίσημους προσκεκλημένους στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης τροφίμων και ποτών! 
  • 5 Pop up θεματικές κουζίνες
    Δημιουργία 5 θεματικών μαγειρικών events, βασισμένα στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, την εποχικότητα και την επιχειρηματικότητα στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Δημητριών και της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως τη μοναδική ελληνική πόλη στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον Τομέα της Γαστρονομίας. Μία δράση η οποία πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο. 
  • Μαγειρική για καλό σκοπό!
    Live μαγείρεμα για 200 άτομα με αναπηρία του ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών. Μία δράση η οποία υποστηρίχθηκε εξολοκλήρου από νέους και νέες συνδυάζοντας την αγάπη για το επάγγελμά τους με πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης κι ενσωμάτωσης. Η προσπάθεια να αντιληφθεί πραγματικά ένας νέος φοιτητής, μία νέα φοιτήτρια, ότι η δύναμη της κοινωνίας εδράζεται στην ουσιαστική συνειδητοποίηση ότι δεν πράττουμε με γνώμονα την διαμορφωθείσα ζωή μας, είναι ένας διαρκής σπόρος που πρέπει αγόγγυστα και διαρκώς η εκπαίδευση να φυτεύει. 
  • Επαγγελματίες αλλά και άνθρωποι!
    Πρόγραμμα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Hands on εκπαίδευση με στόχο την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ανθρώπου ικανού να παρέχει πρώτες βοήθειες σε κάθε ξενοδοχείο, εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο! Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη συχνότητα των μικροατυχημάτων στις κουζίνες, τυχόν αλλεργίες ή/και προβλήματα υγείας των πελατών, στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να πιστοποιήσουμε όσα περισσότερα άτομα γίνεται σε ετήσια βάση. 
  • Πειραματικό μάθημα δημιουργίας μενού εστιατορίου με υλικά που στοιχίζουν έως 10 ευρώ, wine pairing και παρουσίαση σε ειδικούς του κλάδου ως εργασία εξαμήνου. 
  • Course επιχειρηματικότητας με σκοπό την εξοικείωση σπουδαστών και σπουδαστριών με την έννοια του χρήματος και της επιχειρηματικότητας. Μία σειρά 10 διαλέξεων φιλοξενεί επιχειρηματίες της εστίασης, σεφ, οικονομολόγους και ανθρώπους από διαφορετικά μετερίζια με σκοπό την γνωριμία με την προοπτική αυτή, την εξοικείωση με οικονομικές ορολογίες, το φορολογικό σύστημα και εν γένει την γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις σπουδές και την αγορά σε μικροοικονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο. Οι εξειδικευμένες σπουδές αποτελούν αφενός εχέγγυο της υψηλής τεχνικής κατάρτισης, αφετέρου όμως ένα βασικό χαρακτηριστικό της εξειδίκευσης είναι η απουσία γενικών γνώσεων και soft skills, κάτι το οποίο το πρόγραμμα προσπαθεί να επιτύχει. Ως εργασία του course, τέθηκε η δημιουργία μίας επιχείρησης σε πραγματικές συνθήκες και παρουσίαση σε επιχειρηματίες του κλάδου για αξιολόγηση και ανατροφοδότηση. 

Στόχος είναι να ανακαλύψουν οι νέοι άνθρωποι την δυνατότητα να ξεπερνούν τα στεγανά των βαθμών, των πτυχίων και των πλαισίων που άλλοι ορίζουν, αποκτώντας όπως αποκαλούμε το μικρόβιο της διαρκούς εξέλιξης. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο διαφοροποιείται, σπάζοντας τη μονοτονία κι διευκολύνοντας την ενεργό εμπλοκή της σπουδαστικής κοινότητας στο μάθημα κατά το πρότυπο της μαιευτικής μεθόδου του Σωκράτους.

Παράλληλα, οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε Διεθνείς Γαστρονομικούς Διαγωνισμούς εκπροσωπώντας πολλές φορές την Ελλάδα. Μάλιστα, μετά τις φετινές επιτυχίες με 9 βραβεία και διακρίσεις σε Ινδία, Λονδίνο και Λουξεμβούργο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βράβευσε τους σπουδαστές του ΙΕΚ La Chef Levi που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν. 

Οι διακρίσεις ανήκουν σε όλους

Στους σπουδαστές, που επιλέγουν καθημερινά να αφοσιώνονται, να προσπαθούν και να δημιουργούν. 

Στους εκπαιδευτές, που διδάσκουν με πάθος και όραμα. 

Στους συνεργάτες και επαγγελματίες, που στηρίζουν την αποστολή της La Chef Levi. 

Η Σημασία των Διακρίσεων για την Ιστορική Πορεία της La Chef Levi στην Εκπαίδευση

Η διακρίσεις του ΙΕΚ La Chef Levi στα Education Leaders Awards αποτελεί επιβεβαίωση της σπουδαίας δουλειάς και αφοσίωσης τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των Σπουδαστών. Το γεγονός ότι το ΙΕΚ La Chef Levi ξεχώρισε και βραβεύτηκε από τον θεσμό που αναδεικνύει εκπαιδευτικές μονάδες, είναι μια επιβράβευση. Ταυτόχρονα, αποτελεί κίνητρο για μια συνέχεια στην εξέλιξη, την καινοτομία και την διαμόρφωση των αυριανών επαγγελματιών της γαστρονομίας. 

Από το 1989, η La Chef Levi αποτελεί την πρώτη ιδιωτική σχολή στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τη Γαστρονομία. Με απόλυτη αφοσίωση στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική, προσφέρει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης με συνεχείς τροποποιήσεις και προσαρμογές στον κύκλο των μαθημάτων. 

Αν και εσύ αναζητάς το επόμενο βήμα σου στην Γαστρονομία, οι σπουδές σου είναι η καλύτερη επένδυση στο μέλλον σου. 

Σπούδασε Μαγειρική ή Ζαχαροπλαστική και γίνε κι εσύ μέλος της πιο εξειδικευμένης Σχολής στην Ελλάδα.