Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι σπουδαστές – σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης La Chef Levi συμμετείχαν στο 40ο φεστιβάλ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Νέαπολης – Συκεών, προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά την διάρκεια των σπουδών τους. προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Η πρωτοβουλία αυτή, ειδικά για νέους και νέες στο επάγγελμα που βρίσκονται μόλις στο πρώτο έτος των σπουδών τους, αποτέλεσε πρόκληση δημιουργικότητας και ομαδικότητας.

Ο χώρος γέμισε από χαρά, ελπίδα και έντονη κοινωνική προσφορά, αποδεικνύοντας πως δεν φορούν όλοι οι ήρωες μπέρτα!

Με την βοήθεια των Chef της Σχολής, κυρίου Παμπουκίδη, κυρίας Παυλίδου και κυρίου Μυστακίδη, σπουδαστές και σπουδάστριες που ακολουθούν σπουδές ΙΕΚ Μαγειρικής και σπουδές ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής, δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό μπουφέ 16 μέτρων!

Το ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, η μόνη Σχολή από όλες τις σχολές μαγειρικής, αναδεικνύεται στις 20 καλύτερες του κόσμου!

Η ομαδικότητα και η σκληρή δουλειά ξεχώρισαν!

Έχοντας ένα απαιτητικό σε μέγεθος κοινό, το έργο ήταν ακόμη πιο δύσκολο, με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής να χωρίζονται στα εξής πόστα:

  • Action όλων των κρεάτων και vegan επιλογών για τον μπουφέ τα οποία έγιναν live μπροστά στο κοινό.
  • Πόστο σαλατών με πρόβλεψη για όλες τις διατροφικές συνήθειες και διαφορετικά χειροποίητα dressings.
  • Πόστο για χειροποίητες τάρτες, κις και dips.
  • Πόστο προετοιμασίας burgers, sando και open falafels
  • Πόστο φρέσκου ριζότο και touille
  • Πόστο ζαχαροπλαστικής με διαφορετικά είδη και toppings.

Οι συνταγές που εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους

Οι Chef & Pastry Chef του μέλλοντος, ακολουθώντας τις οδηγίες των Chef τους, μοιράστηκαν σε διαφορετικά πόστα, επιδεικνύοντας απαράμιλλο ενδιαφέρον και επαγγελματισμό κατά τις προετοιμασίες και το απαιτητικό service.

Η δημιουργικότητα σε μία pop up κουζίνα εξωτερικού χώρου, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή καθώς με προετοιμασίες μόλις δύο ημερών και έντονο ζήλο, σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, παρουσίασαν:

  • Quiche Lorraine
  • Φαλάφελ με χούμους, πίκλα κρεμμυδιού σε open χειροποίητα πίτα
  • Sando με σνίτσελ κοτόπουλο και φρέσκια coleslaw
  • 100% μοσχαρίσια burgers με χειροποίητα buns και επιλογές για διάφορες δημιουργικές σάλτσες όπως μαρμελάδα ντομάτας, μαρμελάδα τσίλι, mustard-mayo
  • Σαλάτα κινόα με χταπόδι
  • Σαλάτα με μακαρόνια, λαχανικά και dressing γιαουρτιού
  • Σαλάτα με ντοματίνια, cranberries, χαβιάρι αγγουριού, ραπανάκι και γαλλική vinaigrette.
  • Πατάτες ντοφινουά
  • Χειροποίητο ριζότο παντζαριού με κόκκινο touille
  • Εκμέκ κανταίφι με φυστίκι Αιγίνης
  • Lemon Pie σε ποτήρι
  • Cookies n’ cream σε ποτήρι
  • Tiramisu με φράουλες

Η συμμετοχή του ΙΕΚ – ΣΑΕΚ La Chef Levi στο 40ο φεστιβάλ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ δεν αποτέλεσε απλώς μια ευκαιρία για τους νέους και νέες να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ήταν μια ακόμη αφορμή για να εκφράσουν αφοσίωσή τους σε ένα πιο δίκαιο και συμπεριληπτικό κόσμο και να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεισφέραμε σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση και είμαστε δίπλα σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις καθημερινά!

Την προσπάθεια των σπουδαστών/σπουδαστριών της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης La Chef Levi, στήριξαν με μεγάλο ζήλο οι εταιρείες:

ΜΕΒΓΑΛ
Αβγά Ξυδούς
Βεζύρογλου
Κρεοπωλείο Βαλμάδα
Ρεφανίδης Φρουτομαγεία
Ιχθυοπωλεία Παναγιωτόπουλος