Ένα από τα πιο ιδιαίτερα workshop πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας La Chef Levi.

Πρόκειται για μία μέρα όπου γιορτάσαμε όχι μόνο τα ταλέντα των σπουδαστών/σπουδαστριών μας, αλλά και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους στον γαστρονομικό κόσμο. Ήταν μια μέρα όπου το άρωμα της επιτυχίας γέμιζε τις κουζίνες μας με την ελπίδα για το μέλλον να είναι χαρακτηριστική.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι σπουδαστές έγιναν Chef & Pastry Chef για μία ημέρα δημιουργώντας πιάτα που τους ξεχώρισαν!

Αυτό που έκανε αυτή τη μέρα πραγματικά εξαιρετική ήταν ο σκοπός αυτών των workshop – να τιμήσουμε και να συγχαρούμε δύο από τους εξαιρετικούς σπουδαστές μας που έχουν διακριθεί για τις γαστρονομικές τους προσπάθειες.

Οι Μάγειρες παρακολούθησαν τον Πέτρο Ελευθεριάδη ενώ οι Ζαχαροπλάστες την Άννα-Αγγελική Μάρκου-Νικάνδρου και μάλιστα σε δύο εργαστήρια ταυτόχρονα!

Σε ποιους διαγωνισμούς συμμετείχαν ο Πέτρος και η Άννα;

Ο Πέτρος εκπροσώπησε Ελλάδα και La Chef Levi στον μεγαλύτερο διαγωνισμό νέων μαγείρων στον κόσμο.

Πρώτον, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Πέτρο Ελευθεριάδη από την Κύπρο, ο οποίος εκπροσώπησε πρόσφατα τη Σχολή με απαράμιλλη δεξιοτεχνία και πάθος στην φετινή Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων. Ο διαγωνισμός, γνωστός για τον σκληρό ανταγωνισμό και τα απαιτητικά του πρότυπα, είδε τον Πέτρο να επιδεικνύει όχι μόνο μαγειρική ικανότητα αλλά και αποφασιστικότητα και ικανότητα υπό πίεση.

Σήμερα, μπήκε για άλλη μια φορά τις κουζίνες, εκεί όπου προετοιμαζόταν επί μήνες, δημιουργώντας εκ νέου τα πιάτα που γοήτευσαν τους κριτές και τον ξεχώρισαν στην παγκόσμια σκηνή. Καθώς απολαμβάναμε κάθε μπουκιά από τις δημιουργίες του, δεν μπορούσαμε παρά να αισθανθούμε μια συντριπτική αίσθηση υπερηφάνειας για τα επιτεύγματα και την εξέλιξή του.

To πιάτο με όνομα «Ηλίανθος» που θα δημιουργήσει η Άννα στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

Ταυτόχρονα, είχαμε το προνόμιο να συγχαρούμε και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Άννα, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει ένα ταξίδι στη Γαλλία για να διαγωνιστεί σε έναν διάσημο διαγωνισμό με επίκεντρο την εστιατορική ζαχαροπλαστική. Το πιάτο της επιλέχθηκε από την Γαλλική κριτική επιτροπή ανάμεσα σε 24 συμμετοχές, για να εκπροσωπήσει την Σχολή στον μεγάλο τελικό. Το ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, αποτελεί την μόνη Ελληνική Σχολή του Γαλλικού διαγωνισμού.

Η ημέρα αυτή ήταν μία ακόμη απόδειξη για το περιβάλλον δημιουργικότητας που καλλιεργείται στο ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, όπου όλοι οι σπουδαστές και σπουδάστριες έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να μάθουν και, τελικά, να λάμψουν.

Είτε φιλοδοξούν να ακολουθήσουν σπουδές Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής, δεσμευόμαστε να τους παρέχουμε την υποστήριξη, την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στον Πέτρο και την Άννα, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Τα επιτεύγματά σας είναι απόδειξη του ταλέντου, της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης στην τέχνη σας.  Καθώς συνεχίζετε να προχωράτε στις γαστρονομικές σας αναζητήσεις, να ξέρετε ότι κουβαλάτε μαζί σας την υπερηφάνεια και τον θαυμασμό όλης της κοινότητας της πρώτης Σχολής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στη Θεσσαλονίκη, ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi.