Κάθε χρόνο όλοι οι μαθητές καλούνται να πάρουν μια απο τις πιο σπουδαίες αποφάσεις της ζωής τους. Το επάγγελμα που θα σπουδάσουν και θα τους ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τι να σπουδάσω; 
Και τώρα τι θα κάνω στη ζωή μου; 
Τι να επιλέξω;

Εάν από μικρός θυμάσαι τον εαυτό σου σε μια κουζίνα, να παίζεις με κατσαρόλες και κουτάλες, να μαγειρεύεις για φίλους και συγγενείς, τότε η απόφαση είναι απλή και εύκολη. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι για σένα! Τότε αναζητάς “σχολή μαγειρικής ζαχαροπλαστικής” και ξεκινάς την έρευνά σου.

Εάν όμως ποτέ σου δεν είχες καταπιαστεί με κάτι, καλείσαι τώρα να πάρεις την μεγάλη αυτή απόφαση. Οι γύρω σου, λένε ότι το μέλλον της χώρας είναι ο τουρισμός και εδώ που τα λέμε αυτό βλέπεις κι εσύ. Η χώρα μας είναι γεμάτη νησιά και κάθε χρόνο ο τουρισμός παρουσιάζει ανοδική πορεία. Άσε που με εξειδικευμένες σπουδές και δυνατότητα πιστοποίησης από φορέα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μπορείς να ανοίξεις τα φτερά σου σε όλο τον κόσμο!
Σαν καλή ιδέα σού φαίνεται.
Και τότε σκέφτεσαι, τι ακριβώς να επιλέξω; Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική;
Αρχίζεις τότε να φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα σε μία κουζίνα, να δημιουργεί πιάτα, να τον συγχαίρουν οι πελάτες, να διακοσμεί μπουφέδες, να δίνει οδηγίες και να συνεργάζεται με άλλα άτομα.
Και όμως μόλις ολοκληρώσεις αυτές τις σκέψεις σου, σε πιάνει ένας φόβος. Η σπεσιαλιτέ σου μέχρι τώρα είναι αυγά τηγανητά και μακαρόνια με κέτσαπ. Έτσι ήμουν και εγώ άλλωστε αλλά είχα τεράστια δίψα για να μάθω!
Άραγε σου αρκούν αυτά για να σταθείς επαγγελματικά σε μια κουζίνα; Σίγουρα όχι.
Θα τα καταφέρω; Σίγουρα ναι! Αν έχεις δίπλα σου τους καλύτερους.
Εδώ λοιπόν αναλαμβάνει η Σχολή!
Θα σου λύσουν όλες τις απορίες που σε ανησυχούν. Οι γνώσεις στη Σχολή ξεκινούν από το μηδέν και φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο. Τα ολιγομελή τμήματα της Σχολής δίνουν την δυνατότητα στον Σεφ να είναι κοντά σε κάθε μαθητή, να γνωρίζει τις αδυναμίες του και να τον κατευθύνει κατάλληλα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η La Chef Levi είναι η μόνη Σχολή σε όλη την Ελλάδα με δύο ειδικότητες. Γιατί έτσι μπορεί να δίνει την απαραίτητη, σε κάθε σπουδαστή, προσοχή και γιατί ,όπως εύκολα καταλαβαίνεις, δεν μπορείς να εξειδικεύεσαι ως Σχολή διδάσκοντας από 10 έως 80 ειδικότητες!
Και συλλογίζεσαι ότι δεν ξέρεις ούτε την εποχή που βγαίνουν τα λαχανικά. Και πάλι μην ανησυχείς. Η Σχολή έχει θεωρητικά μαθήματα που θα σου δώσουν πολλές περισσότερες και ουσιώδεις γνώσεις από αυτές και μάλιστα από καταρτισμένους και έμπειρους εκπαιδευτές, βήμα προς βήμα λύνοντάς κάθε σου απορία! Στο λέω εγώ, που στο Λονδίνο αναλάμβανα και την εκπαίδευση προσωπικού για τις συνθήκες υγιεινής και τους κανόνες της κουζίνας και πίστεψε με ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένη!
Όταν τελειώσεις τον πρώτο χρόνο θα έχεις όλες τις γνώσεις για να μπορείς να σταθείς σε μία κουζίνα και να κάνεις το ξεκίνημα σου ως μαθητευόμενος. Και κάπου εκεί έρχεται το πρώτο καλοκαίρι και πηγαίνεις στην πρακτική σου. Εάν θελήσεις μπορείς να κάνεις τη πρακτική στο εξωτερικό ζώντας, σίγουρα, μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμη μπορείς να επισκεφθείς τη La Chef στο εξωτερικό και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στη Σχολή!

Πάλι η ίδια ερώτηση όμως σε ταλαιπωρεί:

Θα τα καταφέρω;

Φυσικά και θα τα κατάφερεις. Τα στελέχη της Σχολής έχουν εμπειρία ετών στον χώρο. Συνεπώς, επιλέγουν για τον κάθε σπουδαστή την καταλληλότερη θέση.
Κι έτσι λοιπόν βρίσκεσαι σε ένα νησί και βγάζεις τον πρώτο σου μισθό. Ωραίο δεν ακούγεται;

Όμως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, γιατί να επιλέξω τη La Chef Levi;

Πολύ σωστή ερώτηση! Με πέντε σύντομες προτάσεις σου περιγράφω τι μου κέντρισε εμένα το ενδιαφέρον όταν την επέλεξα!

✔Είναι μόνη Σχολή στην Ελλάδα με δύο ειδικότητες που ασχολείται αποκλειστικά με Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική εδώ και τριάντα χρόνια
✔ Είναι Βραβευμένη ως η καλύτερη Σχολή στην Ελλάδα και ως η έκτη καλύτερη Σχολή στην Ευρώπη
✔ Είναι Βραβευμένη σε παγκόσμιο επίπεδο για τις σπουδές Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
✔Η πρώτη ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα

Με μεγάλη μου χαρά έμαθα κιόλας ότι τα τελευταία χρόνια η Σχολή είναι και η μόνη που λειτουργεί και στο εξωτερικό με επιτυχία! Θεωρώ πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια Σχολή που είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζω;

Διοργανώνουν εκδρομές στο εξωτερικό, επισκέπτονται εκθέσεις και διαγωνισμούς πηγαίνουν για γαστρονομικές περιηγήσεις, τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις και ως απόφοιτος.

La Chef à Paris: Εκπαιδευτική εκδρομή στη πόλη του φωτός!

Εδώ σε ταξίδι της Σχολής στο Λονδίνο όταν μάλιστα με επισκέφθηκαν και στη δουλειά!

Το πρόγραμμα σπουδών τους είναι ξεχωριστό. Το 50% των ωρών είναι εργαστηριακά μαθήματα απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Τα θεωρητικά μαθήματα συνδέονται άμεσα με τα εργαστηριακά, επιδιώκοντας την άρτια και εξειδικευμένη κατάρτιση.
Πολλοί επαγγελματίες του χώρου έχουν στείλει τα παιδιά τους στη Σχολή, εμπιστευόμενοι το ιστορικό και επιτυχημένο της έργο.
Το ζεστό κλίμα και η άμεση προσωπική σχέση με όλους τους καθηγητές σε κάνει να βρίσκεις μια δεύτερη οικογένεια και να μοιράζεσαι μαζί τους κάθε σου προβληματισμό.
Κάθε χρόνο οργανώνουν και διάφορα projects δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να ανοίξουν τους ορίζοντες τους.
Και αν είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία, και αν στη ζωή σου έχεις ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό η Σχολή είναι εδώ για εσένα. Στα όνειρα δεν βάζουμε όρια.

Σίγουρα ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις στη ζωή σου θέλεις να το μάθεις δίπλα στους καλύτερους. Είτε θέλεις να γίνεις Σεφ Μάγειρας, Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef) και Αρτοποιός η Σχολή μοιράζεται τις σκέψεις σου και τη προσπάθεια σου για να ξεχωρίσεις!

Ακολούθησε την Chef 

Δες στο παρακάτω video όλα όσα περιγράφει η Ελπίδα Μορφούλη σχετικά με το επάγγελμα του Chef μέσα από μία σειρά ερωτήσεων!