Μεγαλύτερη έκθεση γαστρονομίας του κόσμου: check!
Γνωριμία με σπουδαίους Chef: check!
Δοκιμές νέων προϊόντων και παρακολούθηση του μεγαλύτερου διαγωνισμού στον κόσμο: check!

Ένα ακόμη επιτυχημένο ταξίδι στη Λυών και την φετινή Sirha 2023 ολοκληρώθηκε με την αποστολή της La Chef Levi να αριθμεί περισσότερους από 20 επίδοξους επαγγελματίες μάγειρες και ζαχαροπλάστες.

Λίγα λόγια για την έκθεση και τον διαγωνισμό Bocuse d’Or.

Η έκθεση SIRHA είναι μια εμπορική έκθεση για τις βιομηχανίες ξενοδοχείων, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και φούρνων και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Λυών της Γαλλίας. Διαθέτει εκθέτες από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους που σχετίζονται με αυτούς τους κλάδους. Η εκδήλωση προσελκύει χιλιάδες επαγγελματίες σε αυτούς τους τομείς και παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση και μάθηση για νέες καινοτομίες και τάσεις με workshops, παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές.

Το Bocuse d’Or είναι ένας διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης SIRHA. Ο διαγωνισμός πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο Paul Bocuse, τον διάσημο Γάλλο σεφ που θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας. Για τον λόγο αυτό, ακόμη και σήμερα, τον αποκαλούν Monsieur Paul, δηλαδή κύριε Πωλ.

Η τελευταία SIRHA προσέλκυσε περισσότερους από 200.000 γαστρονομικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στον διαγωνισμό Bocuse d’Or συμμετείχαν ομάδες από 24 χώρες, με τη νικήτρια ομάδα να προέρχεται από τη Νορβηγία. Ο διαγωνισμός θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα γαστρονομικά γεγονότα στον κόσμο και προσελκύει μερικούς από τους καλύτερους Σεφ διεθνώς.

Η παρακολούθηση της έκθεσης SIRHA και του διαγωνισμού Bocuse d’Or είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της La Chef Levi. Τους δίνει την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Μαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας.

Έτσι ανακαλύπτουν από πρώτο χέρι τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον γαστρονομικό κόσμο, γνωρίζουν τους επαγγελματίες που τις διαμορφώνουν, αγοράζουν καινοτόμο εξοπλισμό και νέα βιβλία.

Όλα τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν από διεθνώς αναγνωρισμένους Chef, αλλά και να παρακολουθήσουν την απίστευτη δεξιοτεχνία και τη δημιουργικότητα των ομάδων που διαγωνίστηκαν στο Bocuse d’Or. Ένα ζωντανό παράδειγμα το οποίο τους επιτρέπει να δουν τι χρειάζεται για να γίνουν Chef Μάγειρες & Pastry Chef υψηλού επιπέδου και να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της τέχνης και της επιστήμης που λέγεται Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική.

Το γεύμα στο φημισμένο Burgundy Lounge, εστιατόριο Fine Dining, μαζί με τους ουρανίσκους πυροδότησε και την συζήτηση γύρω από την υψηλή γαστρονομία.

Οι διαγωνισμοί, τα ταξίδια, τα συνέδρια, οι εκδηλώσεις, τα pop up projects, αποτελούν μια σημαντική πτυχή της ολοκληρωμένης και ολιστικής εκπαίδευσης που αποσκοπούμε να αποκτούν όσοι και όσες επιλέγουν τη La Chef Levi.

Πέρα από την διδασκαλία στα εργαστήρια και τις αίθουσες, η Γαστρονομία είναι ένα ζωντανός και διαρκώς εξελισσόμενος οργανισμός ο οποίος συνδυάζει πολλές διαφορετικές τέχνες και επιστήμες. Δημιουργικότητα, τεχνικές, επιχειρηματικότητα, marketing, διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού κ.α. αποτελούν μερικούς από τους πυλώνες που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Μέσα από τέτοιες εμπειρίες αποκτώνται χρήσιμα ερεθίσματα προς όλες αυτές τις κατευθύνσεις.

Είμαστε χαρούμενοι που η ανταπόκριση σπουδαστών και σπουδαστριών ήταν τόσο μεγάλη και η La Chef Levi βρέθηκε ξανά στην καρδιά των γαστρονομικών εξελίξεων προσφέροντας στους συμμετέχοντες μία πολύτιμη εμπειρία που θα τους ωφελήσει σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.