To IEK Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας La Chef Levi, γνωστό για τη δέσμευσή του στη γαστρονομική αριστεία, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια πρωτοποριακή συνεργασία με την Deals SA, αποκλειστικό εισαγωγέα της σοκολάτας Valrhona στην Ελλάδα.

Ένας θρύλος της Ζαχαροπλαστικής συνδέει Valrhona και IEK La Chef Levi

Με περισσότερα από 100 χρόνια στον κλάδο, η Valrhona συνεχίζει να καινοτομεί ακόμη και σήμερα, θέτοντας ψηλά τον πήχη στη σοκολατοποιία, ακολουθώντας παράλληλα βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον και την κοινωνία. Με τη Valrhona μας συνδέει ένας θρύλος της Ζαχαροπλαστικής, ο κορυφαίος Gabriel Paillasson, ο οποίος ήταν φίλος και συνάδελφος της ιδρύτριας της La Chef Levi, Βιργινίας Αναστασιάδου, έχοντας μάλιστα προλογίσει το έργο της. Την χρονιά που ιδρύθηκε και η La Chef Levi, το 1989, η Valrhona ιδρύει μαζί με τον Gabriel Paillasson, τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κλάδου στον κόσμο μέχρι και σήμερα. 

Διάβασε εδώ, τι δήλωσε ο MOF pâtissier and glacier, Gabriel Paillasson για το έργο της Σεφ Αναστασιάδου.

Σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να δοκιμάσουν τις διαφορετικές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα προφίλ σοκολάτας της Valrhona. 

Από το 1986, η Deals SA αποτελεί τον κρίκο της γεύσης στην εφοδιαστική αλυσίδα, αναπτύσσοντας συνεχώς ένα υψηλού επιπέδου χαρτοφυλάκιο που εκτός από τη σοκολάτα περιλαμβάνει ακόμα εκλεκτά κρασιά, οινοπνευματώδη, ποτά, τρόφιμα και υλικά ζαχαροπλαστικής. Αυτή η προσέγγιση αποτελεί μια άριστη απόδειξη της αφοσίωσής της να εφοδιάζει τους επαγγελματίες με πολυτελή, ποιοτικά προϊόντα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Το ΙΕΚ Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας La Chef Levi, από την ίδρυσή του, βασίζεται στις αρχές της καινοτομίας και στο έντονο πάθος για τις εξειδικευμένες σπουδές, προσπαθώντας με συνέπεια να προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον μάθησης για τους σπουδαστές/σπουδάστριες. Αυτή η δέσμευση για αριστεία ευθυγραμμίζεται άψογα με τις αξίες που κατέχει η Deals SA. 

Μέσω αυτής της συνεργασίας, τόσο η La Chef Levi όσο και η Deals SA στοχεύουν στη δημιουργία μιας αρμονικής συνέργειας μεταξύ εκπαίδευσης και ποιοτικών γαστρονομικών πρώτων υλών, εμπλουτίζοντας το τοπίο της γαστρονομικής εκπαίδευσης και θέτοντας ουσιαστικές βάσεις για το μέλλον. Το θεμέλιο αυτής της συνεργασίας βρίσκεται στην πεποίθηση ότι η τελειότητα είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ La Chef Levi, Τζάκο Λεβή, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για αυτή τη συνεργασία: “Η συνεργασία με την Deals SA αποτελεί μία στρατηγική κίνηση καθώς πρόκειται για μια εταιρεία συνώνυμη με την ποιότητα στον γαστρονομικό κόσμο. H Valrhona πρεσβεύει την αξία της ποιοτικής σοκολάτας η οποία κάνει πραγματικά τη διαφορά. Την ίδια αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης η οποία κάνει τη διαφορά, πρεσβεύει εδώ και 35 χρόνια η La Chef Levi. Μαζί ξεκινάμε ένα ταξίδι για να ενδυναμώσουμε τους σπουδαστές/σπουδάστριες μας με τις καλύτερες πρώτες ύλες, εργαλεία και γνώσεις, διασφαλίζοντας ότι έχουν τους πόρους που χρειάζονται για να διαπρέψουν στη σταδιοδρομία τους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση και η αριστεία είναι αδιαχώριστα και αυτή η συνεργασία αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής μας στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.”

Ο Daniel Boustany, ιδιοκτήτης της Deals SA, ” δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με τη La Chef Levi. Η συμβολή μας στην εκπαίδευση και στην έμπνευση νέων ταλέντων που θα αποτελέσουν αύριο επαγγελματίες στον κόσμο της γαστρονομίας αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς.»

Καθώς ξεκινάμε μαζί αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, ελπίζουμε να εμπνεύσουμε όχι μόνο τους μαθητές μας αλλά και την ευρύτερη κοινότητα Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και Αρτοποιών στην αναζήτηση της τελειότητας σε κάθε γαστρονομική προσπάθεια.