Γεύμα και γνωριμία με τον Chef ενός εστιατορίου Michelin, επίσκεψη στο εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής της World Pastry Chef of the Year, παρακολούθηση μίας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου, βόλτα στα γαστρονομικά σοκάκια του Παρισιού. Αυτά είναι μερικά από τα όσα έκαναν όσοι ακολουθούν σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας κατά την παραμονή τους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Έλα μαζί μας και ανακάλυψε τι έκαναν οι Σεφ του μέλλοντος από την στιγμή της απογείωσης μέχρι και την επιστροφή μέσα από 5 φωτογραφίες!

1) Επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα events στην Ευρώπη για το 2024:

30.000+ επισκέπτες    534 εκθέτες    110 ομιλητές    70 Masterclasses

Η επίσκεψή μας στην Expo Europain ήταν μία ευκαιρία για συνάντηση με θρυλικούς σεφ και γνωριμία με τις τελευταίες τάσεις και εξοπλισμό του κλάδου, κάτι που αποτελεί έμπνευση για όσους ξεκινούν τα βήματα τους στον γαστρονομικό κόσμο. Σεμινάρια, επιδείξεις, ομιλίες, state of the art εξοπλισμός και ένα περιβάλλον γεμάτο με τους καλύτερους επαγγελματίες του κόσμου, γέμισε την δεύτερη ημέρα στο Παρίσι.

2) Γαστρονομικοί θησαυροί στο κέντρο του Παρισιού:

Περιπλανώμενοι στους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού, απολαύσαμε τη ζωντανή ενέργεια και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της πόλης. Από γραφικά αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια μέχρι πολυσύχναστες αγορές, κάθε γωνιά πρόσφερε μια νέα γαστρονομική περιπέτεια. Κάπου ανάμεσα στα κρουασάν, τα σοκολατάκια, τα μακαρόν, τα μαντλέν, τον Alain Ducasse, τον Gilles Marchal, τον Cedric Grolet, τον Mickaël Morieux, οι επιρροές αυτής της πόλης υπήρξαν αναμφίβολα ατελείωτες!

Οι δοκιμές δεν σταματούσαν με τον καιρό να αποτελεί σύμμαχο στις ατελείωτες βόλτες εξερεύνησης κλείνοντας ιδανικά την τρίτη ημέρα του ταξιδιού!

3) Είναι αλλιώς να επισκέπτεσαι το εργαστήριο που δημιουργεί η World Pastry Chef of the year 2023:

Μετά από ένα γρήγορο πρωινό, το μεγαλύτερο γκρουπ Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας που επισκέφθηκε ποτέ το Παρίσι, ξεκίνησε για μία μοναδική ξενάγηση στο εργαστήριο της Nina Metayer, η οποία βραβεύθηκε με τον σπουδαίο τίτλο της Ζαχαροπλάστη της χρονιάς για το 2023 σε ολόκληρο τον κόσμο! Μία ξεχωριστή και ιδιωτική ξενάγηση στα παρασκήνια και τις δημιουργίες του εργαστηρίου μίας παγκοσμίου φήμης Σεφ. Κάποια γλυκά έλειπαν μετά την επίσκεψη μας αλλά δεν ξέρουμε που πήγαν!

Το ΙΕΚ La Chef Levi απέδειξε για μία ακόμη φορά την πρωτοπορία του, προσκαλώντας την Chef Metayer για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

4) Michelin star here we are:

Η ημέρα δεν θα μπορούσε να κλείσει ιδανικότερα από την επίσκεψη στο εστιατόριο «La Scene Theleme” όπου ο Ιάπωνας Chef Yoshi Takayanagi, πρεσβεύει την δύναμη των εποχών, την αγνή και μινιμαλιστική γαστρονομία, τιμώντας την τοπική πρώτη ύλη, συνδυάζοντας αρμονικά τις ιαπωνικές του ρίζες με τις γαλλικές επιρροές. Μία πρωτόγνωρη εμπειρία σε ένα μενού 6 σταδίων ενώ με το τέλος του service, ο Chef βγήκε στη σάλα να χαιρετίσει τους μελλοντικούς συναδέλφους του, συνομιλώντας μαζί τους για λίγη ώρα!

5) Λίγος χρόνος εξερεύνησης και μερικές ακόμη αναμνήσεις:

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες δεν έχασαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μέρη της αρεσκείας τους ανακαλύπτοντας την αρχιτεκτονική της πόλης, τα εμβληματικότερα μέρη όπως τον πύργο του Άιφελ, την Μονμάρτη, τον ποταμό Σηκουάνα αλλά και την παραμυθένια Disneyland! Υπήρξε ελεύθερος χρόνος έτσι ώστε όλοι να εξερευνήσουν μέρη της αρεσκείας τους, να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια και να γεμίσουν τις αποσκευές με δώρα και αναμνήσεις.

Μία τιμητική επίσκεψη βρήκε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες με τον κορυφαίο Αρτοποιό Mickaël Morieux να επισκέπτεται το γκρουπ στο ξενοδοχείο!

Στο ΙΕΚ La Chef Levi, την πρώτη ιδιωτική Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, δημιουργούμε διαφορετικές εμπειρίες έχοντας ως στόχο οι σπουδαστές και σπουδάστριες να εμπνευστούν από τους καλύτερους, να λάβουν γνώσεις και ερεθίσματα τόσο από την ελληνική όσο και από την παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.

Μέχρι το επόμενο μας ταξίδι, διάβασε για την αποκλειστική εκπροσώπηση της Ελλάδας από το ΙΕΚ La Chef Levi στην 10η Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων.