Η καλύτερη απάντηση στη ζέστη έρχεται με παγωτό και μπίρα! Τι γίνετα όμως όταν μπορείς να έχεις και τα δύο; Δημιουργήσαμε την πιο εύκολη και δροσερή συνταγή για γρανίτα μπύρας για το καλοκαίρι! Ιδανική για να κλείσει με οξύτητα και φρεσκάδα ένα γεύμα χωρίς να αφήνει την αίσθηση από το αλκοόλ. Έτοιμο μέσα σε μια κατσαρόλα!

Υλικά για τη γρανίτα μπύρας

  • 200 γρ. μπύρα
  • 25 γρ. χυμός lime
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι λεμονόχορτο
  • Μία πρέζα βανίλια

Εκτέλεση για τη γρανίτα μπύρας

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλάζουμε σκεύος για να κρυώσει γρήγορα και όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε στην κατάψυξη.
  4. Περιμένουμε τουλάχιστον 3 ώρες.

Διαδικασία για το στήσιμο 

  1. Ξύνουμε το προϊόν με ένα πιρούνι , βάζουμε την γρανίτα σ ένα μπωλ η ποτήρι.
  2. Γαρνίρουμε με ξύσμα lime ή/και δυόσμο και σερβίρουμε.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολούθησε τον Chef     

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.