Το ΙΕΚ Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας La Chef Levi αποτελεί τον αποκλειστικό προσκεκλημένο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην εμβληματική Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων.

Καθώς ο γαστρονομικός κόσμος συγκεντρώνεται για την περίφημη Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων, η ελληνική αποστολή ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι στη μακρινή Ινδία, όπου θα συναντηθούν περισσότερες από 50 χώρες σε μία γιορτή αριστείας.

Το ΙΕΚ Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi, αποτελεί τον αποκλειστικό εκπρόσωπο του διαγωνισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τον Κύπριο Πέτρο-Ιωάννη Ελευθεριάδη να βάζει την ποδιά του και να μπαίνει στην κουζίνα.

Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο μάγειρα ο οποίος προσεγγίζει με ταπεινότητα και ηρεμία την συμμετοχή του στον διαγωνισμό, ανυπομονώντας για αυτή την εμπειρία ζωής.

Αμέτρητες ώρες εξάσκησης έχουν επενδυθεί με σκοπό την βελτίωση των δεξιοτήτων, την τελειοποίηση των πιάτων, την ανάπτυξη τεχνικών και την εξερεύνηση νέων γεύσεων στα πλαίσια στου διαγωνισμού.

Την δημιουργία των πιάτων ανέλαβε για μία ακόμη φορά, ο πολύπειρος Executive Chef και απόφοιτος της Σχολής, Αγάπιος Παμπουκίδης ενώ η Pastry Chef και εξίσου απόφοιτη της Σχολής, Ντάρια Περεβέρζεβα εκπαίδευσε τον Πέτρο στο ζαχαροπλαστικό σκέλος.

Τον σπουδαστή θα συνοδεύσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ La Chef Levi, κύριος Τζάκο Λεβή, ο οποίος έχει προσκληθεί να δώσει εκπαιδευτική ομιλία σε διεθνείς σπουδαστές από όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Διαρκής στόχος του ΙΕΚ La Chef Levi είναι η αναβάθμιση των σπουδών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας. Τέτοιοι διαγωνισμοί αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το επίπεδο σπουδών, την εξειδίκευση και την διαρκή εξέλιξη της Σχολής προς όφελος των σπουδαστών και σπουδαστριών.

Η μαγειρική καρδιά της Ελλάδας, χτυπά τις επόμενες ημέρες στην Ινδία, όπου ένας νεαρός μάγειρας κάνει την προσπάθεια του στο διεθνές στερέωμα!

Καλή επιτυχία Ελλάδα!