Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας του IEK La Chef Levi, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα workshop σοκολάτας βασισμένο 100% στις εκλεκτές ποικιλίες της Valrhona με εισηγητή τον έμπειρο Pastry Chef Αλέξανδρο Αλεξίου, συνεργάτη της Deals SA.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο καταξιωμένος Chef μίλησε για την μακρά ιστορία, περισσότερων από 100 ετών της Valrhona, τις 3 ποικιλίες κακάο που υπάρχουν, τις πολυαγαπημένες ποικιλίες αλλά και τις τολμηρές και ταυτόχρονα καινοτόμες signature γεύσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή με τις περισσότερες από τις ποικιλίες της Valrhona, με τους ίδιους και τις ίδιες να επιλέγουν ποιες από αυτές θέλουν να χρησιμοποιήσουν για την παρασκευή mousse. Για περισσότερες από έξι ώρες, συνομίλησε με τις επόμενες γενιές Chef & Pastry Chef, δημιούργησε και μοίρασε πολύτιμες συμβουλές για την σοκολάτα αλλά και για τον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής σε περισσότερα από 60 άτομα.

Λίγα λόγια για την Valrhona, την σοκολάτα που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ΙΕΚ La Chef Levi για τις ανάγκες των μαθημάτων

Η εταιρεία Valrhona δημιουργήθηκε το 1922 στην περιοχή της κοιλάδας του Ροδανού και συγκεκριμένα στην πόλη Tain L’ Hermitage της Γαλλίας από έναν ζαχαροπλάστη που απευθυνόταν σε επαγγελματίες του κλάδου της ζαχαροπλαστικής. Ξεκινώντας από την πρώτη ύλη, η Valrhona αναζητά πάντα τους καλύτερους κόκκους κακάο, με εξαιρετική αρωματική δυνατότητα, για να παρασκευάσει τα προϊόντα της. Για το λόγο αυτό έχει αποκτήσει και δικές της φυτείες, όπου είχε την δυνατότητα να τελειοποιήσει τη διαδικασία καλλιέργειας, αλλά και να διασώσει ποικιλίες υπό εξαφάνιση. Η ζύμωση των κόκκων του κακάο γίνεται με φυσικό τρόπο ενώ η εταιρεία δείχνει ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η Deals SA, αποτελεί τον αποκλειστικό εισαγωγέα Valrhona στην Ελλάδα ενώ με το ΙΕΚ La Chef Levi έχει ξεκινήσει μία επιτυχημένη στρατηγική συνεργασία σε πολλά προϊόντα από το πλούσιο portfolio της όπως μοριακές πρώτες ύλες, εκλεκτούς πουρέδες φρούτων κ.α.