Ένα γιορτινό πιάτο που δεν θα σας παιδέψει. Η προετοιμασία του κρέατος πρέπει θα γίνει από το προηγούμενο βράδυ. Αυτά τα μελωμένα κότσια θα παραμείνουν στο μυαλό σας για αρκετό καιρό. Συνοδέψτε με ένα καλό κόκκινο κρασί!

Υλικά για τα κότσια

  • 4 τεμ. χοιρινά κότσια
  • 500 ml ζωμό της επιλογής μας
  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο

Υλικά για την μαρινάδα

  • 800 ml μπύρα
  • 500 ml ουίσκι
  • 3 τεμ. καρότα
  • 2 τεμ. κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Μαντζουράνα
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 8 τεμ. κεδρόμηλα

Εκτέλεση για τα κότσια 

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας και την ρίχνουμε ζεστή πάνω στα κότσια
  2. Σκεπάζουμε και μόλις έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
  3. Την επόμενη ημέρα τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, και τα στραγγίζουμε
  4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κότσια. Τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
  5. Αφαιρούμε τα κότσια και προσθέτουμε στο λάδι αλεύρι, ώστε να γίνει ρού
  6. Προσθέτουμε το ζωμό και την μαρινάδα που είχαμε στραγγίξει
  7. Σε μία γάστρα τοποθετούμε τα κότσια μαζί με τα υγρά που είχαμε ετοιμάσει προηγουμένως
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ֯C και ψήνουμε τα κότσια για 4 ώρες

Υλικά για τον πουρέ σελινόριζας

  • 500 γρ. σελινόριζα
  • 600 γρ. γάλα

Εκτέλεση για τον πουρέ σελινόριζας

  1. Κόβουμε σε κύβους τη σελινόριζα
  2. Τη σιγοβράζουμε μέσα στο γάλα για μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε γάλα
  3. Όταν μαλακώσει, την πολτοποιούμε με μέρος από τα υγρά

Υλικά για τη σαλάτα ξινολάχανου

  • 1 τεμ. μικρό λάχανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 τεμ. κρεμμύδι μικρό
  • 1 τεμ. καρότο
  • 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά
  • 400 ml μηλόξυδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 σπόρους κύμινο

Εκτέλεση για τη σαλάτα ξινολάχανου

  1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
  3. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, ανακατεύοντας το λάχανο ανά μισή ώρα.

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Τοποθετούμε όμορφα στην άκρη του πιάτου τη σαλάτα ξινολάχανου
  2. Βάζουμε στον πάτο του πιάτου τον πουρέ και από πάνω το κότσι μας
  3. Μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο τοποθετώντας καρύδια και φρέσκο θυμάρι

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.

Τα λαχανικά και τα φρούτα τα προμηθευτήκαμε από το υπέροχο κατάστημα «Φρουτομαγεία Ρεφανίδης» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Τα πιάτα των συνταγών τα βρήκαμε στο Ready.gr.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολούθηστε τον Chef     

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα από το δικό σας Χοιρινό Κότσι με Πουρέ Σελινόριζας και Σαλάτα Ξινολάχανου, κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.