La Chef à Paris: Εκπαιδευτική εκδρομή στη πόλη του φωτός!
Σκοπός της σχολής μας εδώ και 30 χρόνια είναι η παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων, πλήρως εναρμονισμένων με το αντικείμενο σπουδών δίνοντας στους σπουδαστές μας σφαιρική προσέγγιση στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει να ειδικευτούν μαζί μας, τη Γαστρονομία.
Έτσι λοιπόν, ως είθισται άλλωστε, οργανώσαμε και φέτος μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Και γιατί στο Παρίσι; Θα έλεγε κανείς ότι το Παρίσι είναι η πόλη των ερωτευμένων. Είναι όμως και η «Μέκκα» της υψηλής γαστρονομίας. Με αφορμή την έκθεση “Europain” η οποία αφορά τόσο αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες όσο και μάγειρες, πραγματοποιήσαμε το πολυαναμενόμενο για τους σπουδαστές μας ταξίδι.

blog 20apr2018 b4
Αφού λοιπόν τακτοποιήσαμε και την τελευταία λεπτομέρεια, μια ομάδα ανερχόμενων Σεφ ξεκίνησε το ταξίδι της για τη μαγευτική αυτή πόλη, όλο ανυπομονησία, υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση των Σεφ της Σχολής.
Μέσα από αυτή τη μικρή εξόρμηση οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση από τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καινοτόμα μηχανήματα, διαφορετικές και υβριδικές πρώτες ύλης, να συναντήσουν επαγγελματίες Σεφ Μάγειρες, Σεφ Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιούς και να νιώσουν την σπουδαία γαλλική γαστρονομική κουλτούρα από κοντά παρακολουθώντας workshops και επιδείξεις.
blog 20apr2018 b3
Ο ελεύθερος χρόνος των μελλοντικών μας Σεφ περιορισμένος, το μάτι τους όμως χορτάτο από εικόνες, χρώματα, αρώματα και γεύσεις! Παρ’ όλη την κούραση, δε σταμάτησαν λεπτό! Γύρισαν όσο περισσότερο μπορούσαν στα δρομάκια της Γαλλικής πρωτεύουσας δοκιμάζοντας νέες αλμυρές και γλυκές γεύσεις εξαιρετικής νοστιμιάς. Την τιμητική τους φυσικά είχαν τα εστιατόρια, τα μπιστρό, οι μπουτίκ, η Μονμάρτη και ο εκθαμβωτικός Πύργος του Άιφελ.
Παρά τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της εκδρομής, δε θα ήταν δυνατό να φύγουν από την Πόλη του Φωτός χωρίς να επισκεφτούμε την πολυσυζητημένη Disneyland. Την τελευταία μέρα της παραμονής τους εκεί μικροί και μεγάλοι Σεφ έγιναν όλοι μαζί παιδιά και διασκέδασαν με την ψυχή τους στον παραμυθένιο κόσμο της Disneyland.
Έτσι ευχάριστα και παιχνιδιάρικα έκλεισε η εκδομή της La Chef στο Παρίσι.
Όλοι οι σπουδαστές μας γύρισαν με βαλίτσες γεμάτες λιχουδιές, με ένα πλατύ χαμόγελο και όλοι με την ίδια επιθυμία: Να κρατούσε παραπάνω το ταξίδι τους!
Εμείς ταξιδεύουμε σε εκθέσεις διαγωνισμούς πραγματοποιώντας σεμινάρια και εκπαιδεύοντας σπουδαστές και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 30 χρόνια.
Κάθε φορά όμως που το κάνουμε για τους σπουδαστές μας είναι μοναδική γιατί είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να βλέπεις τα πράγματα μέσα από τα δικά τους μάτια, να μοιράζεσαι στιγμές και κυρίως γνώσεις!
Παρακάτω διαβάστε μερικά από αυτά που έγραψαν ορισμένοι σπουδαστές για το ταξίδι μας:
Εμπειρία από το ταξίδι στο Παρίσι
blog 20apr2018 b5

Το ταξίδι μας στο Παρίσι εξελίχθηκε πολύ καλά!! Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η επίσκεψή μας στην έκθεση ήταν αρκετά εντυπωσιακή, είδαμε αρκετά πράγματα που αφορούσαν το επάγγελμά μας. Πράγματα που ίσως δεν είχαμε ξαναδεί. Οι συνοδοί μας ήταν πολύ καλοί και φρόντισαν να εμπλουτίσουν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο που μας είχε απομείνει πέρα απ’το κομμάτι της έκθεσης!!
Ειρήνη Κριτούλη

blog 20apr2018 b2

Καταπληκτική εμπειρία! Η εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία μου άφησε υπέροχες αναμνήσεις! Ήταν μια διαδρομή γεύσεων, γνώσεων και δυνατών συναισθημάτων! Η συμμετοχή των Chef μας στην εκδρομή ολοκλήρωσε την εμπειρία! Περάσαμε υπέροχα!!! Ευχαριστώ La Chef
Μιχαήλ Βέρρος

Γυρνώντας πίσω, στο αεροδρόμιο Μακεδονία, η ίδια ερώτηση από όλους… «Πέρασες καλά; Έμαθες πράγματα;» Και τι να απαντήσεις… Μακάρι να κρατούσε άλλο τόσο…
Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο και ξεκινώντας το ταξίδι υπήρχε ο ενθουσιασμός αλλά και μια μικρή αμφιβολία… Αξίζει το ταξίδι; Η ταλαιπωρία; Τα χρήματα; Και φτάνουμε στον προορισμό μας… Τακτοποιούμαστε και με την άψογη καθοδήγηση των Σεφ κυριολεκτικά αλωνίζουμε όλη την πόλη. Στις patisserie, boulangerie, restaurants και μέσα σε όλα αυτα επισκεπτόμαστε και τα πιο σημαντικά μνημεία του Παρισιού, μουσεία, την πανέμορφη Μονμάρτη, την Disneyland και φυσικά την έκθεση αρτοποιιΐας και ζαχαροπλαστικής η
οποία με άφησε άφωνο…
Εάν αναλύσω το ταξίδι μάλλον θα κουράσω καθώς είμαι τόσο ενθουσιασμένος που μπορώ να γράφω για σελίδες και σελίδες. Απλά να αναφέρω πως αυτό το ταξίδι για εμένα ήταν σα να έκανα άλλον ένα χρόνο μαθήματα μέσα σε πέντε μέρες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Σεφ συνοδούς μας και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στη La Chef η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δε μας βλέπει απλά σαν πελάτες αλλά σα φίλους της!!!
Ευχαριστώ για την καταπληκτική εμπειρία,
Εμμανουήλ Σαχπατζίδης