Για μια ακόμη χρονιά, Σεφ, απόφοιτοι και σπουδαστές της Σχολής πραγματοποίησαν ένα γνώριμο ταξίδι στον απόλυτο προορισμό της Γαστρονομίας! Η Λυών φιλοξένησε Σεφ Μάγειρες, Σεφ Ζαχαροπλάστες, Σεφ Αρτοποιούς από ολόκληρο τον κόσμο και η La Chef Levi, όπως εδώ και 30 χρόνια στα μεγαλύτερα Chef events, ήταν εκεί, στο απόλυτο the place to be!

Το ταξίδι ξεκίνησε με πολλή ομίχλη από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και έπειτα από πολλές ώρες η ομάδα της Σχολής των Σεφ κατέφθασε στον πολυπόθητο προορισμό!

Τα μέρη για κάποιους πρωτόγνωρα αλλά για τη Σχολή όχι!

Ένας τεράστιος εκθεσιακός χώρος, με masterclasses, workshops, επιδείξεις, νέα υλικά και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας μάς φιλοξένησε για δύο μέρες με πολλή αγάπη! Εικόνες, γνωριμίες, εντυπωσιακές πρώτες ύλες και μικροεργαλεία γέμισαν τις στιγμές μας, τις φωτογραφικές μνήμες και τις βαλίτσες!

Η σπουδάστρια Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας και με μετεκπαίδευση στη Μαγειρική, Ντάρια Περεβέζερβα με τον MOF Yves Thuries, γνώριμο της Σχολής από πολύ παλιά! Ένας θρύλος της Γαστρονομίας ο οποίος έχει εκφράσει το σεβασμό του για το έργο της Σχολής.

Οι σπουδαστές θαύμασαν το υψηλό επίπεδο της Γαλλικής Γαστρονομικής κουλτούρας, αγόρασαν εξοπλισμό, γλυκά και σουβενίρ επιστρέφοντας στα μαθήματα με «Γαλλικό αέρα»!

Αξέχαστη έμεινε και η εμπειρία από την επίσκεψη στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Burgundy Lounge όπου ένα degustation gourmet γεύμα 5 πιάτων και κρασιών, με τη καθοδήγηση και των Σεφ της Σχολής, κέντρισε το ενδιαφέρον και τον ουρανίσκο όλων.

Ο Σεφ του εστιατορίου, Axel Ruga, συνομίλησε με χαρά και φωτογραφήθηκε με τους εκκολαπτόμενους συναδέλφους του, ως ένδειξη σεβασμού και συναδελφικότητας. Η La Chef Levi είναι η μόνη Ελληνική Σχολή που λειτουργεί και στο εξωτερικό άλλωστε, κάνοντας τους αποφοίτους αναγνωρίσιμους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Είναι πολύ όμορφο να έχουμε κοντά μας νέους ανθρώπους, πρόθυμους και δραστήριους για γνώσεις και εμπειρίες. Γι’ αυτό κάθε ταξίδι είναι μια νέα εμπειρία και για εμάς. Είναι όμως και μια νέα ευκαιρία να μοιραστούμε πολλά με τους σπουδαστές μας, να συναντήσουμε συναδέλφους στο εξωτερικό, να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να παρακολουθήσουμε τις νέες εξελίξεις του κλάδου!

Είναι μια διαδικασία η οποία πάντα μας χαροποιεί!

Γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κοντά μας διψασμένους ανθρώπους για μάθηση και δημιουργικότητα, οι οποίοι κάνουν το έργο της Σχολής ακόμη μεγαλύτερο.

Για μας όμως έχει μεγαλύτερη σημασία τι είπαν οι σπουδαστές-ταξιδιώτες! Διαβάστε παρακάτω λοιπόν τα δικά τους σχόλια!

Η εκδρομή μας στη Λυών της Γαλλίας ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία!!! Οι ημέρες γεμάτες και η αντοχή μας ακλόνητη καθώς οι εικόνες και οι πληροφορίες που συλλέγαμε για την δουλειά μας ήταν μοναδικές!

Δεν αφήσαμε καθόλου χαμένο χρόνο στις ελεύθερες μας ώρες ,επισκεπτόμασταν εστιατόρια βραβευμένα και μη που μας ταξίδευαν με τις μοναδικές τους γεύσεις! Εύχομαι να συνεχίσει η Σχολή να διοργανώνει τέτοιες εκδρομές και εμείς θα είμαστε εκεί για να ακολουθούμε!!!

Μαρία Κουρουτζίδου, Απόφοιτος Ειδικότητας Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας

Μία πόλη, πολλές αναμνήσεις και μια αξέχαστη εμπειρία. Είναι η καλύτερη επιλογή έμπνευσης για τους μελλοντικούς επαγγελματίες και για τους κατεξοχήν γνώστες του επαγγέλματος. Η Σχολή έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς ήταν ο μέντορας της εκδρομής, με πλήρη καθοδήγηση και επαγγελματισμό μας ξενάγησε στα μαγευτικά τοπία όπου γνωρίσαμε γεύσεις και κερδίσαμε γνώσεις. Ήταν πραγματικά η καλύτερη επιλογή!

Αναστασία Κυπριώτη, σπουδάστρια δεύτερου έτους Ειδικότητας Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας(Pastry Chef)