Το 1989, έτος ίδρυσης της πρώτης ιδιωτικής σχολής Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας στην Ελλάδα, η πρωτοπόρος Chef Βιργινία Αναστασιάδου και μια ομάδα εξεχόντων και φημισμένων επαγγελματιών του κλάδου διοργανώνουν τον πρώτο διαγωνισμό Γαστρονομίας, ο οποίος έκτοτε και κάθε χρόνο πραγματοποιείται αδιάλειπτα στις εγκαταστάσεις της σχολής. Επαγγελματίες Σεφ μάγειρες, Σεφ Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιοί, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συνδέονται με τον κλάδο, χορηγοί δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου πλαισιώνουν την εκδήλωση που επικροτεί την αποκλειστική εξειδίκευση, την αριστεία και την καινοτομία.

Η εκδήλωση ουδέποτε είχε οικονομικό χαρακτήρα και η είσοδος είναι δωρεάν. Σπουδαστές όλων των σχολών ανέκαθεν παρακολουθούσαν την εκδήλωση, εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των γνώσεων και των τεχνικών που γνωρίζουν διαχρονικά οι σπουδαστές της σχολής των Σεφ. Στην αρχική του μορφή ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες δευτεροετών και τελειόφοιτων σπουδαστών αλλά βλέποντας τον ενθουσιασμό και την απήχηση που είχε σε όλους τους μαθητές της σχολής προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες ώστε να συμμετέχουν και οι πρωτοετείς σπουδαστές.

Ο χώρος γεμίζει από τραπέζια στολισμένα με τερίνες, πατέ, δημιουργίες από ζαχαρόπαστα, νεκρή ζύμη, σοκολάτα, καραμέλα και πολλές άλλες ιδιαίτερες παρασκευές! Οι επισκέπτες ενθουσιασμένοι αναφέρουν τα έργα των μαθητών ως «καλλιτεχνήματα» και «έργα τέχνης». Φτιαγμένα με έμπνευση και μεράκι μαρτυρούν την αγάπη και αφοσίωση των σπουδαστών στο επάγγελμα που επέλεξαν καθώς και την εκπαίδευση που δέχονται κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησης τους. Αρχαιοελληνικά μνημεία, δείγματα της ελληνικής παράδοσης, νησιωτικά και θαλασσινά τοπία, θέματα της επικαιρότητας αποτελούν πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνημάτων. Γεύσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο αποτελούν αντικείμενο γόνιμης συζήτησης ανάμεσα σε σπουδαστές και καθηγητές που αναντίρρητα βοηθούν πέρα από τα μαθήματα στη ποιοτικότερη και διαρκή εξέλιξη.

Οι δημιουργίες κρίνονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου που ανανεώνουν το ραντεβού τους με ανυπομονησία για τον επόμενο διαγωνισμό!
Μέχρι να ολοκληρωθεί η λεπτομερειακή εξέταση των δημιουργημάτων από τους κριτές ο κόσμος απολαμβάνει μπουφέ παρασκευασμένο από μαθητές της σχολής, περίτεχνα στολισμένο με τεχνικές που διδάσκονται στη φοίτηση τους στη σχολή.
Η τελετή συνεχίζεται με την απονομή κυπέλων και μεταλλίων στους νικητές. Οι χορηγοί του διαγωνισμού, δίνουν δώρα στους νικητές ενώ εταιρείες δειγματίζουν τα προϊόντα τους στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Στη διάρκεια της εκδήλωσης δίνεται η ευκαιρία στους νέους μαθητές της σχολής να γνωρίσουν τους παλαιότερους και πλέον καταξιωμένους στο χώρο και να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν.
Η εκδήλωση καλύπτεται από μέσα μαζικής ενημέρωσης και η προσέλευση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Εδώ και 29 χρόνια, σκοπός της σχολής είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Πως γίνεται αυτό;
Η La Chef είναι η μόνη ελληνική σχολή που λειτουργεί στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζουμε όχι μόνο να είμαστε πρωτοπόροι στην εκπαίδευση Σεφ αλλά και να παρακολουθούμε την παγκόσμια αγορά εργασίας και τις νέες εξελίξεις βλέποντας τα προγράμματα σπουδών μας να χτίζουν καριέρες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
Ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας είναι ένας θεσμός 29 ετών.
Πολλοί επιχείρησαν να τον μιμηθούν και να ακολουθήσουν τα χνάρια μας.
Για εμάς είναι ένα ακόμη εργαλείο ανάμεσα στα πολλά που συνθέτουν το #wemakechefs
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στην πορεία των χρόνων.