Ο Ιπποκράτης έλεγε: «Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου».

Έχοντας αυτό κατά νου αλλά και την περσινή επιτυχημένη συνεργασία, οι Σεφ της Σχολής διάλεξαν εκλεκτά υλικά από το παντοπωλείο ΒΙΟS και δημιούργησαν μαζί με τους σπουδαστές ένα υπέροχο μενού βασισμένο σε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Το σεμινάριο αυτό, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα στα πλαίσια της Σχολής, πραγματοποιήθηκε σε ημέρα εκτός των μαθημάτων, αποτελώντας επιπλέον κομμάτι της εκπαιδευτικής καθημερινότητας των σπουδαστών.

Φυσικά, η συμμετοχή ήταν δωρεάν καθώς σκοπός μας είναι με κάθε ευκαιρία να χαρίζουμε στους σπουδαστές μας πολύτιμες εμπειρίες και γαστρονομικά «ερεθίσματα»!

Για ένα ακόμη πρωινό, οι σπουδαστές φόρεσαν τις λευκές τους στολές και στάθηκαν γύρω από τους πάγκους οι οποίοι γέμισαν με βιολογικά προϊόντα από την ελληνική γη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, είχαμε τη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη του υπεύθυνου αυτού του εξαιρετικού εγχειρήματος, Παναγιώτη Λάκκα, ο οποίος εξήγησε στους σπουδαστές τον τρόπο λειτουργίας του συνεταιρισμού και της φιλοσοφίας του που αγκαλιάζεται ολοένα και περισσότερο από το κοινό.

Μαζί του, για πρώτη φορά επισκέφτηκε τη Σχολή ο κύριος Τσακίρης Δημήτριος, ιδιοκτήτης του κέντρου παραγωγής σπάνιων μανιταριών, ο οποίος μετέφερε πολύτιμες γνώσεις για αυτό το θησαυρό της κουζίνας.

Όντας ένας σωστός επαγγελματίας, δε παρέλειψε φεύγοντας να μοιράσει συσκευασίες από τα προϊόντα του στους παρευρισκόμενους μελλοντικούς Σεφ οι οποίοι θα τα συναντούν στις κουζίνες στις οποίες θα εργαστούν! Οπότε βρήκαν ακόμη μια αφορμή να ξεκινήσουν από τώρα τους πειραματισμούς τους!

Η κουζίνα γέμισε από διαφορετικές προετοιμασίες στις οποίες οι σπουδαστές συμμετείχαν ενεργά ανακαλύπτοντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Διότι σε κάθε καινούρια εμπειρία της Σχολής προσπαθούμε να υπάρχει πάντα κάτι καινοτόμο και σύνθετο.

Το μενού ήταν:

  • Σαλάτα: Ραβιόλι παντζαριού με κατσικίσιο τυρί, κρέμα από κουνουπίδι, αέρα από lime, κρέμα σκόρδου και σάλτσα γκαστρίκ πορτοκαλιού
  • Κυρίως: Καπνιστή μπριζόλα με κυδώνια, λωτό και πουρέ σελινόριζας
  • Ορεκτικό: Κρόκοι με Panco cardinal με πουρέ κολοκύθας, φυστικοβούτυρο και τσάτνει γλυκολοκύθας και μανιτάρι χερίσιουμ περασμένο από το φλόγιστρο με θυμάρι
  • Επιδόρπιο: Κεικ παντζαριού με κρέμα λεμονιού γιαούρτι και ένα σιρόπι δυόσμου

Στα πλαίσια αυτά, το μενού διαφοροποιήθηκε εντελώς από το περσινό. Οι Σεφ δημιούργησαν από το μηδέν, υβριδικές συνταγές με τρία πιάτα τα οποία άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους μάγειρες και ζαχαροπλάστες που παρευρέθηκαν.

Αυτή είναι και η ουσία για όλους εμάς στη La Chef Levi.

Μέσα από την απαιτητική καθημερινότητα των σπουδών, προσπαθούμε ανελλιπώς να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στους ανθρώπους μας.

Στο τέλος της ημέρας τα χαμόγελα των ανθρώπων αυτών είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση!