Μια κλασική συνταγή η οποία έχει αγαπηθεί διεθνώς. Εύκολη στην εκτέλεση ενώ συνδυάζεται με υλικά που μπορεί να έχουν περισσέψει όπως μπισκότα, σοκολάτα και φρούτα!
Υλικά για την βάση του Cheesecake
- 145 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. άχνη
- 1 τμχ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 γρ. αλάτι
- 20 γρ. κρόκος
- 195 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση για την βάση του Cheesecake
- Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο (πρώτο), την άχνη και το ξύσμα για 3-4 λεπτά.
- Σταδιακά προσθέτουμε τους κρόκους σε δόσεις και τέλος τις σκόνες. Σταματάμε το μίξερ την στιγμή που δεν βλέπουμε άλλο το αλεύρι.
- Απλώνουμε την ζύμη ανομοιόμορφα σε μία λαμαρίνα και ψήνουμε στους 160˚ C για 15 περίπου λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει σκόνη. Λιώνουμε το δεύτερο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τρίμα μπισκότου.
- Σε ένα τσέρκι με αποσπώμενο πάτο 20-22 εκατοστά και ύψος 10 εκατοστά τοποθετούμε μια λαδόκολλα με τρόπο ώστε να προεξέχει αρκετά από πάνω και βάζουμε το μείγμα του μπισκότου στρώνοντας το να είναι ομοιόμορφα στην βάση του με ένα ποτήρι.
- Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί η κρέμα.
Υλικά για την κρέμα του burnt cheesecake
- 600 γρ. κρέμα τυρί ΜΕΒΓΑΛ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 τμχ. αβγά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
- 40 γρ. γάλα ΜΕΒΓΑΛ
- 2-3 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 40 γρ. αλεύρι
- 20 τμχ. σμέουρα φρέσκα
Εκτέλεση για την κρέμα του burnt Cheesecake
- Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και την βανίλια, δουλεύουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, αφήνοντας λίγο χρόνο ενδιάμεσα έτσι ώστε να τα απορροφήσει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και τα ρίχνουμε σε σταθερή ροή ενώ το μίξερ κινείται σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα.
- Τέλος, σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε στο χέρι με μία μαρίζ.
- Γεμίζουμε με το μείγμα την φόρμα με την βάση του cheesecake και προσθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα τα φρέσκα σμέουρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 ˚C. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι το πάνω μέρος της επιφάνειας της κρέμας να πάρει ένα βαθύ καστανό χρώμα που θυμίζει καμμένο.
- Βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες.
Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.