Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11/11/2022 στις εγκαταστάσεις της La Chef Levi το δωρεάν workshop για την βιωσιμότητα του ρυζιού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE το οποίο συνδύασε την θεωρητική με την πρακτική γνώση.

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για το ελληνικό και ευρωπαϊκό ρύζι, καθώς και να παρασκευάσουν πρωτότυπες αλμυρές και γλυκές συνταγές αναδεικνύοντας το ως ποιοτική πρώτη ύλη.

Οι συνταγές είχαν πολυεθνικό άρωμα ισορροπώντας ανάμεσα στις ελληνικές και μικρασιάτικες γεύσεις αλλά και τις σύγχρονες τεχνικές.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χειροποίητους λουκουμάδες ρυζιού, πίτα με ρύζι αλλά και τάρτα ρυζιού με βάση από αμύγδαλο και ζάχαρη muscovado.

Το workshop υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των Executive Chef της Σχολής, Αγάπιο Παμπουκίδη και Pastry Chef, Ντάρια Περεβέρζεβα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η ρυζοκαλλιέργεια στην χώρα μας κυμαίνεται μεταξύ 240.000 – 280.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων το 70% καλλιεργείται στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Χαλάστρας.

Η καλλιέργεια του ρυζιού πανελλαδικά φτάνει τις 280.000 – 300.000 στρέμματα, ξεπερνώντας τους Ιταλούς και τους Ισπανούς και στην τεχνογνωσία και στην απόδοση και στην απόδοση κιλών ανά στρέμμα.

Σκοπός της καμπάνιας είναι:

  • η ανάδειξη της συμβολής της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων.
  • η αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων.
  • η διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά η οικολογική ισορροπία.
  • η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Τα workshops, τα Masterclasses και οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας της La Chef Levi στοχεύοντας διαρκώς στην ποιοτική εκπαίδευση με διεθνή στάνταρ από το 1989.