Ένας παλιός γνώριμος διδάσκει αυθεντικά Ανατολίτικα σιροπιαστά!

Τις εβδομάδες που πέρασαν, οι σπουδαστές και οι καθηγητές της Σχολής είχαν τη χαρά να υποδεχτούν έναν παλιό απόφοιτο της Σχολής, τον Σουλεϊμάν Χαλίλ, ειδικό στην Ανατολίτικη Ζαχαροπλαστική και ιδιοκτήτη των Ζαχαροπλαστείων Γλυκοπωλείο σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά, το γεγονός ότι η κόρη του κυρίου Χαλίλ, σπουδάζει στη Σχολή την ίδια τέχνη την οποία ο πατέρας της έμαθε και εξασκεί με επιτυχία! Είναι μοναδικό ένας γονιός να μοιράζεται με το παιδί του την ίδια εκπαίδευση και να εξελίσσονται μαζί παρά το γεγονός ότι ο ένας σπούδασε το 2003 και ο άλλος το 2018!

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας(Pastry Chef) διδάχθηκαν παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα γλυκά με τις συμβουλές ενός ανθρώπου που πέτυχε ολοκληρώνοντας τις ίδιες σπουδές, εκπαιδεύθηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους και φυσικά στο τέλος δοκίμασαν και ξαναδοκίμασαν από κάθε ταψί!
Όσο για τους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης(Chef), δεν έμειναν παραπονεμένοι καθώς οι Ζαχαροπλάστες, φέρθηκαν με απόλυτη συναδελφικότητα και μοιράστηκαν μαζί τους γενναίες μερίδες! Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια τόσο οι Μάγειρες όσο και οι Ζαχαροπλάστες-Αρτοποιοί έχουν τη δυνατότητα ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους να φοιτήσουν για ακόμη ένα έτος και να λάβουν το πλήρες δίπλωμα της άλλης ειδικότητας!
Το γεγονός αυτό τους ανεβάζει «Γαστρονομικό» επίπεδο και τους καθιστά ακόμα πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας!
Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συναντάμε ξανά επιτυχημένους επιχειρηματίες και Chef, αποφοίτους της Σχολής. Είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους νέους μας σπουδαστές για να ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του αντικειμένου στο οποίο καθημερινά μυούνται από τη Σχολή. Είναι η καλύτερη διαφήμιση και παράλληλα η πιο γλυκιά περηφάνια να βλέπουμε τους αποφοίτους μας να χαράζουν το δικό τους δρόμο και να είναι όχι μόνο επιτυχημένοι επαγγελματίες αλλά και καλοί άνθρωποι.

Με δύο ειδικότητες, όλη μας η αφοσίωση επικεντρώνεται στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική. Με ολιγομελή τμήματα, φροντίζουμε να προετοιμάζουμε κατάλληλα τις επόμενες γενιές Σεφ Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και 30 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό!
Θέλεις να δεις τι έχει πει ο κύριος Χαλίλ με τη κόρη του για τη Σχολή;