Γαλλία ερχόμαστε!🇫🇷 Η σπουδάστρια Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας Άννα-Αγγελική στον τελικό του Γαλλικού Διαγωνισμού Inspiration d’un Classique! Με έμπνευση την ποικιλομορφία του Ελληνικού τόπου, η νεαρή σπουδάστρια από τη Ρόδο, θα παρουσιάσει ένα πιάτο γεμάτο Ελλάδα ενώ είναι η μόνη εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό. Μία ακόμη διάκριση για το ΙΕΚ-ΣΑΕΚ Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη

Πως επιλέχθηκε η Άννα-Αγγελίκη

Με κριτήριο την υψηλότερη βαθμολογία και την συνέπεια στα μαθήματα, η Άννα-Αγγελική αποτέλεσε την πρώτη επιλογή από τους σπουδαστές και σπουδάστριες που δήλωσαν συμμετοχή για τον διαγωνισμό.

Η έμπνευση του πιάτου

Οδηγία του διαγωνισμού αποτελεί η δημιουργία ενός αυθεντικού πιάτου, δίχως αντιγραφές και μιμήσεις, εμπνευσμένο από την Γαλλική ή την εθνική ζαχαροπλαστική. Την δημιουργία του πιάτου ανέλαβε η βραβευμένη Head Pastry Chef του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής, Γιώτα Παυλίδου, η οποία είχε ως πρώτη έμπνευση τον ήλιο που λούζει την Ελλάδα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της χώρας μας παγκοσμίως.

Και το όνομα αυτού, “Ηλίανθος”

Ένα zero waste μοντέρνο πιάτο με τέσσερα χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα: Πορτοκάλια Πελοποννήσου, Μαστίχα Χίου, Κατίκι Δομοκού, Εxtra Παρθένο Ελαιόλαδο Κρήτης συνθέτουν ένα μικρό χάρτη της Ελλάδας σε ένα εστιατορικό επιδόρπιο. Στη πόλη Ρεν της Γαλλίας, η Άννα-Αγγελική θα επιχειρήσει να δημιουργήσει οκτώ πανομοιότυπα πιάτα μέσα σε τρεις ώρες.

Αναλυτικά το πιάτο του διαγωνισμού: Σφαίρα Κατίκι Δομοκού & Valrhona Opalys 33%/ Cremeux Μαστίχα Χίου/ Πέρλες Σανγκουίνι με πρώτες ύλες της Sosa/ Αφρός Σανγκουίνι/ Crumble/ Βρώσιμο χαρτί πορτοκαλιού/ Πουρές από τις φλούδες του πορτοκαλιού/ Πίκλα Πορτοκάλι/ Gel Μαστίχας Χίου/ Gel Πορτοκαλιού

Η προετοιμασία της Άννας-Αγγελικής

Για αρκετές εβδομάδες, η νεαρή Ζαχαροπλάστης, προπονούνταν σε ώρες εκτός μαθημάτων, ακόμη και Σάββατα, με στόχο να καταφέρει να προλάβει τον χρόνο και τις υψηλές απαιτήσεις του πιάτου. Η συγκέντρωσή, η συνέπεια και ταπεινότητα που την χαρακτηρίζει, την έχει ήδη αναδείξει σε νικήτρια για όλους εμάς στο ΙΕΚ La Chef Levi, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Η σκληρή προετοιμασία και εξάσκηση για όλες αυτές τις εβδομάδες μέχρι τον τελικό, μόνο όφελος μπορούν να χαρακτηριστούν για την καριέρα της, καθώς την εξέλιξαν και την βοήθησαν να γίνει ακόμη καλύτερη στο αντικείμενο των σπουδών Ζαχαροπλαστικής.

Τι καλύτερο όμως από την ίδια την Άννα να περιγράφει την δημιούργια της;

@lacheflevi

Καλή επιτυχία στην Άννα μας! 🇬🇷 10ος διαγωνισμός Inspiration d’un classique στη Ρεν της Γαλλίας.🇫🇷 Ένα αυθεντικό πιάτο με τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της Ελλάδας. 🍋🍊🫒 #lacheflevi #wemakechefs #fyp #fypageシ #fypage #foryou #foryougreece #greecetiktok #ellada #skg #foryougreektiktok #thessaloniki #zaxaroplasths #zaxaroplastikh #foryougreekpage #greektiktok #thessalonikigreece #salonika #salonica #mageiriki #φοργιου #φγιου #μπεςφοργιουγαμω #mpesfypgamw #mpesfygamw #trend #trending

♬ Bellicose Vest – DJ BAI

Την συμμετοχή της Άννας-Αγγελικής υποστηρίζει η Deals SA, αποκλειστική εισαγωγεάς της καλύτερης σοκολάτας του κοσμού, Valrhona. Ξεκινώντας από ένα μικρό πανέμορφο μέρος στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Tain-l’Ermitage, η Valrhona φτάνει πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, η Άννα-Αγγελική, φέρνει πίσω στην πατρίδα της τη Γαλλική σοκολάτα, με μία ελληνική πινελιά.

Η Deals SA, προμηθεύει το ΙΕΚ Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής της La Chef Levi με Valrhona, Sosa και Ravifruit.

Ένας σπουδαστής του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ Mαγειρικής Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη, στους 20 καλύτερους του κόσμου!