Έχουν γράψει για αυτόν οι New York Times ενώ η Τέχνη του τον έχει οδηγήσει στο βάθρο της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Αρτοποιίας πάρα πολλές φορές. Ο Mickaël Morieux, Meuiller Ouvrier De France, συστήθηκε και πάλι στο ελληνικό κοινό σε ένα Masterclass το οποίο έγινε για τρίτη συνεχόμενη φορά sold out!

Συμμετέχοντες από την Αθήνα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, έμαθαν τα μυστικά της τέχνης του φημισμένου Γάλλου Αρτοποιού, με την αποκλειστική υποστήριξη των Μύλων Λούλη.

Είναι γεγονός! Οι περισσότερες συνταγές που διδάχθηκαν ποτέ σε Masterclass!

  1. Ζύμη για αυθεντική Γαλλική σφολιάτα
  2. Chaussons aux pommes / Σφολιάτα με γέμιση μήλου
  3. Chaussons crémé citron / Σφολιάτα με γέμιση κρέμας λεμονιού
  4. Galette de Rois / Η πίτα του Βασιλιάδων Galette de Rois με τρεις γεμίσεις / Κρέμα αμυγδάλου, σοκολατένια σφολιάτα και croustillant, framboise
  5. Pain Suisse / Μία από τις πλέον διαδεδομένες συνταγές με crème patisserie & σοκολάτα
  6. Pain suisse strié
  7. Croissants βουτύρου
  8. Pain au chocolat με σοκολάτα Valrhona
  9. Δίχρωμα «κόκκινα» croissant μεγέμιση raspberry
  10. Δίχρωμα «πράσινα»croissant με κρέμα Yuzu
  11. Croissants αλμυρά
  12. Pain au chocolat
  13. Escargots, μικρά ψωμάκια με σταφίδα
  14. Brioche couronne de Rois / Στρογγυλό μπριός-«κορώνα» με φρούτα γλασέ
  15. Παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα με υγρό προζύμι
  16. Μπαγκέτα με σπόρους γλυκάνισου
  17. Ψωμί Σίκαλης 100%
  18. Ψωμί με μανιτάρια και φουντούκια
  19. Ψωμί με προζύμι, αποξηραμένες ντομάτες, τυρί & μυρωδικά
  20. Ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι, με άνθρακα και περγαμόντο
  21. Ψωμί με προζύμι και δημητριακά
  22. Ψωμί με αλεύρι κινόα
  23. Ψωμί Brie
  24. Ψωμί πολέντα

Το αποτέλεσμα;

3 ημέρες γεμάτες με περισσότερες από 20 αυθεντικές συνταγές Boulangerie & Viennoiserie, αμέτρητες τεχνικές και δεκάδες λυμένες απορίες.

Ερχόμενος για τρίτη φορά στην Ελλάδα, ο MOF Morieux, συνεργάζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με το ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi αναβαθμίζοντας διαρκώς τις σπουδές Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας θέτοντας υψηλά τον πήχη της εκπαίδευσης.

Τι δήλωσε ο ίδιος: «Δεν θέλω να πω ξανά τα ίδια και τα ίδια, το επίπεδο της Σχολής είναι όπως στις κορυφαίες Γαλλικές σχολές. Αυτό που κρατώ περισσότερο από όλα και σπανίζει σήμερα, είναι το αίσθημα της οικογένειας. Στο Masterclass συνάντησα αποφοίτους της La Chef Levi από το 1997, από το 2004, από το 2020 και τωρινούς σπουδαστές. Για έναν περίεργο τρόπο, όλοι τους είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και ζέσταιναν τον χώρο με την παρουσία τους ενώ όλοι καθόντουσαν μέχρι αργά για να συμμαζέψουν την Σχολή τους. Έχω διδάξει σε όλο τον κόσμο, στην Ιαπωνία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ουκρανία, παντού, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανασυναντήσει.»

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σχολής, κύριος Τζάκο Λεβή τόνισε: «Κάθε ενέργεια της Σχολής οφείλει να έχει ως ξεκάθαρο στόχο την αναβάθμιση του κλάδου είτε άμεσα μέσα από την παροχή γνώσεων ή έμμεσα αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης για τον ανταγωνισμό. Η παρουσία μίας τέτοιας σπουδαίας προσωπικότητας της παγκόσμιας σκηνής της Αρτοποιίας, αποτελεί για εμάς τιμή αλλά και τήρηση της υπόσχεσης που έδωσαν οι ιδρυτές της Σχολής το μακρινό 1989 για την παροχή ποιοτικής και εξειδικευμένης εκπαίδευσης με κάθε δυνατό τρόπο».

Νέα και πρωτοποριακά Masterclasses έρχονται στη Σχολή La Chef Levi με ξεκάθαρη φιλοσοφία και καινοτόμα concept: Ολιγομελή τμήματα, πολλές αυθεντικές συνταγές και εμπεριστατωμένη εκπαιδευτική μεθοδολογία με την σφραγίδα της πρώτης ιδιωτικής Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Το Masterclass Boulangerie & Viennoiserie υποστήριξε με τον εξοπλισμό του το bakeshop.gr powered by clivanexport.gr  

Ένας σπουδαστής του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ Mαγειρικής Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη, στους 20 καλύτερους του κόσμου!