Η στήλη «Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ» φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων από τον κόσμο, όλων των ηλικιών, με διαφορετικά βιώματα και απόψεις.

Οι ιστορίες τους αποτελούν παράδειγμα και οφείλουμε να αναδειχθούν έχοντας ως στόχο να εμπνεύσουν και να πουν το δικό τους μπράβο στους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτές.

Μοναδικές ιστορίες από μοναδικούς ανθρώπους. Μερικούς από αυτούς που έχουμε καθημερινά τη χαρά να εκπαιδεύουμε, να μοιραζόμαστε ανησυχίες και όνειρα. 

Στο σημερινό αφιέρωμα πρωταγωνιστεί ο Φίλιππος Ρουμελιώτης, απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του μετά τα 40 και φροντίζει να αξιοποιεί κάθε μέρα μαγειρικά!

Η δίψα του για μάθηση, ο σεβασμός σε όλους τους συμφοιτητές του ανεξαιρέτως αλλά και το πάθος για δημιουργία και εξέλιξη, τον καθιστούν ένα παράδειγμα προς μίμηση. Για το λόγο αυτό του ζητήσαμε να μας απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις για να μάθουμε όλοι λίγα πράγματα για τον άνθρωπο πίσω από τον Μάγειρα!

– Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;
Ένα μικρό εστιατόριο στην παραλία της Ερεσού, στη Λέσβο.

Το πρώτο φαγητό που έφτιαξες;
Πατάτες τηγανιτές, τις οποίες πρώτα έβραζα σε αλατισμένο νερό!

– Πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να μπαίνει για πρώτη φορά στη κουζίνα;
Στα 13, έλειπε η μητέρα μας στη δουλειά και έπρεπε εγώ και η αδερφή μου να μαγειρεύουμε ή να ζεσταίνουμε φαγητά όταν γυρνούσαμε από το σχολείο.

– Πως αντιμετωπίζει η οικογένεια σου τις σπουδές σου;
Θετικά, με ρωτάνε συνέχεια συνταγές!

– Γιατί θέλεις να αλλάξεις καριέρα;
Γιατί είμαι σε ηλικία που τα “μου αρέσει”, “θέλω” και “μπορώ” είναι λίγο πιο ξεκάθαρα.

-Τι είναι αυτό που σου κίνησε τη περιέργεια να ξεκινήσεις;
Η ανήσυχη πλευρά του ήσυχου χαρακτήρα μου.

 Τι σε γεμίζει πιο πολύ να μαγειρεύεις;
Comfort food από όλο τον κόσμο και τώρα τελευταία γλυκοκοιτάζω την “αναίμακτη» μαγειρική.

 Τι σου έχει μείνει από το διάστημα που είσαι στη Σχολή;
Η “στρατιωτική” οργάνωση και η ιεραρχία της επαγγελματικής κουζίνας.

– Ποια η εμπειρία σου από τη Σχολή;
Πολύ θετική, μαθαίνω πολύ περισσότερα από όσα περίμενα, ειδικά σε εργαστηριακό επίπεδο.

 Ποιο μάθημα σου έχει μείνει πιο πολύ ή ποια συνταγή;
Τα μαθήματα του Σεφ Αγάπιου Παμπουκίδη στην ινδική κουζίνα.

– Πες μας λίγα πράγματα από την πρώτη σου επαγγελματική εμπειρία σε κουζίνα
Έχω την τιμή να κάνω την πρακτική μου στην Σαντορίνη στο 5* ξενοδοχείο SkyFall, δίπλα στη σεφ Γλυκερία Λάππα, σε μενού σχεδιασμένο από τον Executive Chef Μηνά Νίτη. Είμαι στη ζεστή κουζίνα για τα πρωινά και στην κρύα για το room service και το εστιατόριο το βράδυ. Οι προετοιμασίες καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα παρασκευών όπως ζαχαροπλαστική, τεχνικές μοριακής κουζίνας, αρτοποιία κα. Η ατμόσφαιρα και η συνεργασία στην κουζίνα είναι ιδανικές και διακρίνονται από ηρεμία και επαγγελματισμό. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου με τίμησε αρκετά σύντομα με αύξηση μισθού και μια υπόσχεση για συνεργασία και την επόμενη σεζόν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σχολή και σε όλους όσους με βοήθησαν να κάνω το μεγάλο αυτό βήμα.

Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου Φίλιππε!

Διάβασε το αφιέρωμα «Η μαγειρική δεν έχει πατρίδα»