Η στήλη «Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ» φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων από τον κόσμο, όλων των ηλικιών, με διαφορετικά βιώματα και απόψεις.

Οι ιστορίες τους αποτελούν παράδειγμα και οφείλουμε να αναδειχθούν έχοντας ως στόχο να εμπνεύσουν και να πουν το δικό τους μπράβο στους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτές.
Μοναδικές ιστορίες από μοναδικούς ανθρώπους. Μερικούς από αυτούς που έχουμε καθημερινά τη χαρά να εκπαιδεύουμε, να μοιραζόμαστε ανησυχίες και όνειρα.

Στο πρώτο άρθρο της στήλης, είπαμε ένα μεγάλο μπράβο στους πρωταγωνιστές της νέας εποχής!

Το σημερινό αφιέρωμα έχει ως στόχο να μιλήσει για όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να μη γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μπορεί να μην είχαν όλες εκείνες τις δυνατότητες να σπουδάσουν αυτό που αγαπούν σε νεαρή ηλικία.
Όμως τίποτα δεν τους πτόησε, ίσα ίσα τους έκανε εμπειρότερους και τους έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμη περισσότερο τη διαδρομή στη Γαστρονομία.

Ο λόγος για τη Χάνα, μητέρα δύο παιδιών από την Αλβανία, η οποία εμπιστεύθηκε τη La Chef Levi για να ξεκινήσει τη πορεία της στο κλάδο της Μαγειρικής.

Ο σεβασμός, η άμεση προσαρμογή της στα διαδικτυακά μαθήματα, η συναδελφικότητα και η ταπεινότητα που έχει επιδείξει εδώ και δύο χρόνια στη La Chef Levi, την έχουν αναδείξει ως ένα σπουδαίο άνθρωπο και μια χαρισματική μαγείρισσα!

Η Χάνα πρωταγωνιστεί λοιπόν στο σημερινό αφιέρωμα: Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ Vol.2: ”Η μαγειρική δεν έχει πατρίδα” και απαντά σε ερωτήσεις για να μάθουμε περισσότερα για την ίδια και την προσπάθεια της.

– Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;
Τα όνειρα είναι πολλά, θα ήθελα να έχω κάτι δικό μου επειδή όταν μαγειρεύω μου δίνει χαρά, αλλά για να γίνουν πραγματικότητα πρέπει να πιστεύω και να δουλεύω σκληρά για το όνειρο μου επειδή χωρίς να τα κάνεις αυτά δεν γίνεται τίποτα.

– Πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να μπαίνει για πρώτη φορά στη κουζίνα;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μέσα στην κουζίνα, ήμουν πίσω από την γιαγιά μου επειδή ήταν πολύ καλή μαγείρισσα!

– Το πρώτο φαγητό που έφτιαξες;
Δεν μπορώ να το θυμηθώ αυτό, θυμάμαι όμως πάντα όταν μαγείρευα όλοι μου έλεγαν ότι είναι ξεχωριστό ότι έφτιαχνα!

– Η εμπειρία από τη ζωή σου μέχρι τώρα;
Μαγειρεύω από 12 χρονών και μέχρι τώρα έχω νιώσει χαρά, κούραση, πίεση αλλά έχω αποκτήσει μεγάλη υπομονή και εμπειρία!

– Πως αντιμετωπίζει η οικογένεια σου τις σπουδές σου;
Η οικογένεια μου χάρηκε με την απόφαση μου έστω και αργά αλλά με υποστηρίζει σε κάθε τι και μου λένε ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις αυτό που αγαπάς!

– Γιατί θέλεις να αλλάξεις καριέρα;
Κατά βάθος ήταν πάντα μέσα μου. Έκανα πολλές δουλειές και τα κατάφερνα με οτιδήποτε έπιαναν τα χέρια μου αλλά όταν έμπαινα μέσα στην κουζίνα άλλαζε η διάθεση μου, γέμιζα με χαρά.

– Τι είναι αυτό που σου κίνησε τη περιέργεια να ξεκινήσεις;
Την αγαπούσα πάντα τη Μαγειρική, ίσως την αγάπησα πολύ επειδή αγαπούσα πολύ την γιαγιά μου και τα φαγητά της ήταν ξεχωριστά.

– Τι σε γεμίζει πιο πολύ να μαγειρεύεις;
Δεν έχω θέμα, μου αρέσουν όλα αλλά πιο πολύ ότι έχει να κάνει με ζύμες, νιώθω μεγάλη αγάπη και για τη Ζαχαροπλαστική.

– Τι σου έχει μείνει από το διάστημα που είσαι στη Σχολή;
Η Σχολή με βοήθησε πολύ σε γνώσεις, ανακάλυψα καινούρια πράγματα, υλικά και έχω μάθει πολλά πράγματα. Δεν φτάνει μόνο η αγάπη για κάτι αλλά να επενδύσεις πάνω σε αυτήν την αγάπη είτε λέγεται Μαγειρική είτε λέγεται οτιδήποτε άλλο. Με αυτά που έχω μάθει, ξέχασα αυτά που ήξερα επειδή τα μαθαίνω με σωστό τρόπο και σωστούς κανόνες.

– Ποια η εμπειρία σου από τη Σχολή;
Χάρηκα που μπήκα σε αυτή την Σχολή, ένιωσα σαν μικρή μαθήτρια. Γνώρισα καλούς και έμπειρους ανθρώπους, βρήκα χαμόγελα και αγκαλιές, βρήκα καλούς και υπομονετικούς καθηγητές.

– Ποιο μάθημα σου έχει μείνει πιο πολύ ή ποια συνταγή;
Μου άρεσε πολύ η Τεχνολογία Τροφίμων και η Υγιεινή, από τις συνταγές μας σχεδόν όλα!

Η Χάνα αποτελεί ένα καθημερινό παράδειγμα για την κοινωνία και για όλους τους ανθρώπους που δεν τα παρατούν ποτέ και θέλουν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους.

Για τις μητέρες, τις εργαζόμενες γυναίκες, για τους ανθρώπους που έρχονται από οποιαδήποτε χώρα και προσπαθούν να κάνουν σπουδαία πράγματα και για όλους όσους συνεχίζουν καθημερινά να προσπαθούν.

Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ!