Σε μια συγκινητική επίδειξη συμπόνιας και γαστρονομικής ικανότητας, σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας του IEK La Chef Levi, αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για να δώσουν πίσω στην κοινωνία μέσα από αυτό που σπουδάζουν.

Γλυκές σπουδές για γλυκό σκοπό

Οι νέοι ζαχαροπλάστες αφιέρωσαν τον χρόνο και το ταλέντο τους για να δημιουργήσουν μια ποικιλία από gingerbread μπισκότα, δέντρα και σπιτάκια, στηρίζοντας το bazaar οικονομικής ενίσχυσης του Ορφανοτροφείου Μέλισσα και σκορπίζοντας χαρά στον Φάρο του Κόσμου-Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων, δύο σημαντικές οργανώσεις με πλούσιο έργο στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από 120 σακουλάκια με μπισκότα και περισσότερες από 30 κατασκευές με gingerbread ήταν το αποτέλεσμα μερικών μόνο ωρών!

Την ομάδα των εθελοντών ζαχαροπλαστών καθοδήγησε η απόφοιτος και Pastry Chef της Σχολής, Ντάρια Περεβέρζεβα.

120 μερίδες και τρία διαφορετικά φαγητά για το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της αντιμετώπισης της πείνας και των αστέγων στην τοπική κοινωνία, οι νέοι μάγειρες ετοίμασαν 120 μερίδες, τις οποίες συσκεύασαν γράφοντας συγκινητικές ευχές για το Υπνωτήριο Αστέγων, όπου 70 περίπου συνάνθρωποι μας κοιμούνται και σιτίζονται κάθε βράδυ. Το μενού περιλάμβανε ζυμαρικά μπολονέζ, κοχύλια ογκρατέν και μπατζίνα με τυροκομικά και φρέσκα μυρωδικά.

Σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, όχι μόνο μαγείρεψαν και συσκεύασαν σε οικολογικές συσκευασίες τις 120 μερίδες, αλλά τις παρέδωσαν με περίσσια χαρά ενώ ενημερώθηκαν από την κοινωνική λειτουργό του Υπνωτηρίου για τους αστέγους της πόλης, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την κοινωνική επανένταξη.

Την ομάδα των εθελοντών μαγείρων καθοδήγησε και συνόδευσε ο Executive Chef των ξενοδοχείων Excelsior και City αλλά και Καθηγητής της Σχολής, Ηλίας Μυστακίδης.

Η αφοσίωση και η προσπάθεια που επέδειξαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας La Chef Levi είναι πραγματικά αξιέπαινες. Μέσω της εθελοντικής τους πρωτοβουλίας, αυτοί οι νέοι ζαχαροπλάστες και μάγειρες όχι μόνο έχουν επιδείξει τις μαγειρικές τους δεξιότητες, αλλά έχουν επίσης επιδείξει ένα βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Οι ενέργειές τους μας εμπνέουν όλους να συνεισφέρουμε στην ευημερία της κοινωνίας μας και να συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις.

 

Η διευθύντρια του ΙΕΚ La Chef Levi, Στελίνα Χαλάτση δήλωσε:

«Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τα δικά μας παιδιά στο IEK La Chef Levi που επέλεξαν, δίχως κανένα προσωπικό όφελος, να αφιερώσουν τον χρόνο τους σε ώρες εκτός μαθημάτων και να δημιουργήσουν για τους συνανθρώπους τους. Για όλους εμάς, είναι πολύ σημαντικό, να αντιλαμβάνονται οι νέοι και οι νέες την αξία της τροφής, που είναι και το αντικείμενο της δουλειάς τους. Οι άνθρωποι που ακολουθούν σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας, πιάνουν την τροφή αυτή με τα χέρια τους καθημερινά, της δίνουν μορφή, γεύση, όψη και την προσφέρουν σε άλλους με τέχνη και αγάπη. Σε αυτή την πράξη επενδύουμε καθημερινά.»

Την προσπάθεια της Σχολής στήριξαν οι εταιρείες: Ready, Αυγοδιατροφική, Κρεοπωλείο Βαλμάδα, Ρεφανίδης.