Ο Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος, CEO της ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators, χρυσού χορηγού του 30ου Διαγωνισμού Γαστρονομίας μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που βίωσε ερχόμενος από την Αθήνα για τη μεγάλη αυτή γιορτή της La Chef Levi και της διεθνούς Γαστρονομίας.

Στον απόηχο του 30ου Διαγωνισμού της La Chef Levi η φράση που είναι κολλημένη στο μυαλό μου από εχθές είναι:  “…home is where the heart is…”

Η διαφορά που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις έννοιες «σπίτι» & «σπιτικό» είναι ότι το πρώτο αναφέρεται στο οίκημα, ενώ το δεύτερο στις αξίες και στους ανθρώπους που κατοικούν τώρα και από πάντα σε αυτό, καθώς κανείς δεν φεύγει πραγματικά από ένα «σπιτικό», εκτός και αν η συνεισφορά του σε αυτό ξεχαστεί.

Έχοντας παραβρεθεί σε δεκάδες διαγωνισμούς μαγειρικής τις τελευταίες 2 δεκαετίες, συνήθως η πορεία και η κατάληξη τους είναι προβλέψιμη και δίχως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επισκέπτη, πέρα από τη συγκίνηση της στιγμής των βραβεύσεων. Η εκδήλωση της La Chef Levi ήταν διαφορετική από κάθε άλλη που έχω παραβρεθεί.  Η προσέλευση ήταν αθρόα  και ακόμα και η αχανής αυτή αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με την παρουσία αλλά και την ενέργεια του κόσμου, που πραγματικά απόλαυσε την εκδήλωση και τις δημιουργίες των μαθητών στον εντυπωσιακό και …ατελείωτο μπουφέ!

Αυτό που έκανε την εκδήλωση διαφορετική από κάθε άλλη ήταν ότι ο αέρας ήταν γεμάτος από «σπιτικές» ποιότητες, πέρα από το τεχνικό κομμάτι της μαγειρικής και το τυπικό των βραβεύσεων.


“Ο Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος τίμησε με τη παρουσία του τον 30ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας” και βράβευσε έναν από τους μεγάλους νικητές.

Η προηγούμενη γενιά της La Chef ήταν εκεί παρούσα στο μυαλό και τις καρδίες όλων, έχοντας δημιουργήσει όλα όσα ώθησαν εκείνη την ημέρα εκατοντάδες κόσμο να συγκεντρωθούν σε αυτήν την μεγάλη, αλλά και ταυτόχρονα μικρή για το όραμα της δεύτερης γενιάς, αίθουσα.

Η νέα γενιά, με μπροστάρη τον CEO κύριο Λεβή και τα 2 αδέρφια του οδηγεί τη σχολή σε μία νέα εποχή με ασφάλεια και όραμα κάτι που ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας και μάλιστα πριν μάθω την επαγγελματική του ιδιότητα. Αν αυτό δεν είναι σαφές δείγμα της δουλειάς της προηγούμενης γενιάς, τότε ποιο είναι?

Αφήνοντας τα μαγειρικά σχόλια στους πιο ειδικούς, εγώ θα εστιάσω σε μία ποιότητα που βρίσκονταν διάχυτη στον αέρα και μετουσιώθηκε σε χειροπιαστό αποτέλεσμα με τον κο Λεβή να έχει κάτι όμορφο ή χιουμοριστικό να πει για κάθε συνεργάτη, για κάθε μαθητή που βραβεύτηκε και είμαι σίγουρος ότι αυτό ισχύει για κάθε μα κάθε μέλος της οικογένειας της La Chef Levi. Κάποιοι την ποιότητα αυτή την ονομάζουν «ηγεσία», εγώ σκοπίμως θα την αφήσω δίχως όνομα έτσι ώστε ο κάθε ένας από εσάς που διαβάζει αυτές τις γραμμές, ή/και έζησε από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, να της δώσει το δικό του/της όνομα.

Κλείνοντας τις γραμμές αυτές, θα πω ότι η εμπειρία που έζησα το απόγευμα της Τετάρτης με κάνει να πιστεύω ότι το «σπιτικό» της La Chef Levi σε καμία περίπτωση δεν …κάνει απλά Chefs, όπως ισχυρίζεται στο moto της. Δημιουργεί κάτι πολύ σημαντικότερο: ανθρώπους με ένα εκρηκτικό μείγμα αξιών, δεξιοτήτων, ομαδικότητας, γνώσεων, στάση απέναντι στη ζωή, οι οποίοι γίνονται ικανότατοι άνθρωποι σε κάθε τομέα της ζωής τους και κατά συνέπεια  λόγω του αντικειμένου της La Chef Levi, γίνονται ικανότατοι Chefs! Δημιουργεί ανθρώπους οι όποιοι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να επιτύχουν!

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος

CEO @ INOMAK Refrigerators

Διαβάστε περισσότερα για την συνεργασία μας με την INOMAK Refrigerators εδώ