Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή του ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, την Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, σε ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια βιωσιμότητας στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Η τελευταία και πιο σύγχρονη εκδοχή του προγράμματος βιωσιμότητας είχε ως ορισμένους ξεκάθαρους και ουσιαστικούς στόχους για το μέλλον της Μαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας παγκοσμίως:

  • Aποδοτικότερος σχεδιασμός Mενού (Menu Engineering).
  • Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των κουζινών.
  • Βελτίωση της δημόσιας υγείας και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των πελατών σε θέματα κλίματος και περιβάλλοντος.
  • Αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων και υποστήριξη θρεπτικών και προσιτών διατροφών που μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και εκπομπές.
  • Aνάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τον σχεδιασμό κλιματικά έξυπνων μενού.

Επαγγελματίες από την Ιταλία, την Σουηδία, την Φινλανδία, την Αυστρία, την Μάλτα, την Κύπρο, την Ολλανδία βρέθηκαν στην Ιταλία για να συμμετέχουν σε ένα exclusive σεμινάριο, μεταφέροντας γνώσεις και εμπειρίες για να βοηθήσουν το μελλον του κλάδου και να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν φάρο ενδυνάμωσης για τους επαγγελματίες, που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο, έξυπνο για το κλίμα και υγιεινό σύστημα διατροφής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ταξίδι του Διευθύνοντος Συμβούλου της Σχολής, κυρίου Τζάκο Λεβή στην Ιταλία για να συμμετάσχει σε αυτό το σεμινάριο υψηλού επιπέδου όχι μόνο αντικατοπτρίζει την προσωπική του δέσμευση στη Γαστρονομία, αλλά φανερώνει την αφοσίωση της μόνης εξειδικευμένης Σχολής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στην Ελλάδα, να παραμένει στην πρώτη γραμμή των γαστρονομικών τάσεων και των πρακτικών βιωσιμότητας.

Η Ιταλία, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά, χρησιμεύει ως το τέλειο σκηνικό για μια τόσο εντυπωσιακή διοργάνωση. Με συμμετέχοντες από διάφορες γωνιές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας από την Ελλάδα, η ανταλλαγή ιδεών, τεχνικών και εμπειριών ήταν βέβαιο ότι θα ήταν εμπλουτιστική και μεταμορφωτική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες εμβάθυναν σε θέματα που κυμαίνονται από την προμήθεια συστατικών έως τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, από την υιοθέτηση τεχνικών μαγειρέματος έως την προώθηση μενού με πρώτες ύλες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο κύριος Λεβή, παρουσίασε και δύο project βιωσιμότητας στους συμμετέχοντες με τους οποίους δημιουργήθηκαν δεσμοί συνεργασίας με Σχολές του εξωτερικού.

Η Σχολή Aνώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ La Chef Levi, η μόνη Σχολή που εξειδικεύεται αποκλειστικά στις σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας, ήταν πάντα ένας κόμβος καινοτομίας, πάθους και αφοσίωσης στη γαστρονομική τελειότητα.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τα όρια, να αμφισβητούμε τους κανόνες και να δίνουμε το παράδειγμα στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και υγιεινού συστήματος διατροφής για τις επόμενες γενιές με την χαρακτηριστική πρωτοπορία που μας ακολουθεί από το 1989.