Δύο μοναδικά events πραγματοποιήθηκαν στην Αγορά Μοδιάνο με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ειδικοτήτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας.

Στις 14 Ιουνίου, οι επισκέπτες της Αγοράς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν «Καλοκαιρινά Ιταλικά γλυκά με ένα Twist» ενώ στις 21 Ιουνίου η εκδήλωση «Burger Republic» έφερε ένα διεθνή χαρακτήρα με burgers από όλο τον κόσμο!

Αυτές οι εκδηλώσεις ανέδειξαν το ταλέντο των σπουδαστών και σπουδαστριών και την καινοτομία των Chef/Pastry Chef της Σχολής, οι οποίοι δημιούργησαν μοναδικές και νόστιμες συνταγές χαρίζοντας μία εμπειρία γευστικών δοκιμών γεμάτες εκπλήξεις στους επισκέπτες της Αγοράς.

Στόχος του «Καλοκαιρινά Ιταλικά γλυκά με ένα Twist» ήταν να δροσίσει με διάφορες κλασικές αλλά και «πειραγμένες» γεύσεις το κοινό με την δημιουργική ματιά της Head Pastry Chef, Γιώτας Παυλίδου. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ειδικότητας Τεχνικός Ζαχαροπλάστης-Αρτοποιός δημιούργησαν live στο κοινό το εξής γλυκό μενού:

  • Δροσερή πανακότα με βανίλια Μαδαγασκάρης
  • Κλασικό ιταλικό τιραμισού με espresso
  • Τιραμισού με ένα ισορροπημένο gel με cremeux λεμονιού
  • Τιραμισού με κουλί φράουλας

Στη γαστρονομική σκηνή ανέβηκαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης παρουσιάζοντας τέσσερα θεματικά burger από το συνταγολόγιο του Executive Chef, Αγάπιου Παμπουκίδη. Στόχος φυσικά ήταν να ταξιδέψουν οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αμερική και την Ινδία.

Και τα κατάφεραν!

Τέσσερις συνταγές που αναδεικνύουν και συνταιριάζουν γεύσεις από όλο τον κόσμο, ενδεικτικές της δημιουργικότητας του Chef:

  • Μπιφτέκι κοτόπουλο σε bun-κουλούρι Θεσσαλονίκης, με σωτέ λαχανικά, μαρμελάδα μπέικον και αυθεντικό προβολόνε.
  • Αρνίσιο burger korma style με μελιτζάνα, κρέμα φέτας και chips αποξηραμένου mango.
  • All time classic μοσχαρίσιο burger σε χειροποίητο brioche bun με φέτα, μαρμελάδα ντομάτας, ελιές, σως γιαουρτιού και ρόκα.
  • Vegan μπιφτέκι με κινόα, μανιτάρι και πατάτα, asian style onions και μαγιονέζα μαύρου σκόρδου.

Η La Chef Levi συνεχίζει να εκπαιδεύει τους μελλοντικούς σεφ με το ίδιο πάθος και αφοσίωση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας που τόσο αγαπούν.