Η Σχολή των Σεφ δηλώνει παρούσα σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση!

Μετά τη περσινή επιτυχία στη Γωνιά Γαστρονομίας, η Σχολή έχει δημιουργήσει μια μεγαλύτερη κουζίνα, ικανή να ανταποκριθεί στους χιλιάδες επισκέπτες!

Μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών με ανοξείδωτους πάγκους 18 μέτρων από την εταιρεία ΙΝΟΜΑΚ και ένα glass door ψυγείο το οποίο εξυπηρετεί τη φιλοσοφία των open kitchens, η οποία επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Γαστρονομίας.

Ποια είναι αυτή η φιλοσοφία;

Ο πελάτης-επισκέπτης έχει άμεση επαφή τόσο με τον επαγγελματία που προετοιμάζει το φαγητό του όσο και με τη κουζίνα στην οποία εργάζεται.

Οι ανοιχτές κουζίνες έχουν αυξημένες απαιτήσεις, παράλληλα όμως αποτελούν μια επιπλέον εγγύηση για τον πελάτη ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παρατηρεί τον χώρο από τον οποίο θα ετοιμαστεί το πιάτο του!

Οι μάγειρες, οι ζαχαροπλάστες που εργάζονται σε μια τέτοια κουζίνα οφείλουν να είναι ιδιαίτερα καθαροί στην εμφάνιση και τη δουλειά τους τηρώντας όλους τους κανόνες για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Με τον τρόπο αυτό υπάρχει και μεγαλύτερη επικοινωνία με τον πελάτη καθώς η γαστρονομία δεν είναι απλά ένα καθήκον, αλλά μια ιεροτελεστία.

Οι Σεφ παρατηρούν τη κίνηση των τραπεζιών και του κόσμου, προσαρμόζουν τις ταχύτητες τους και σε επικοινωνία με τον Μετρ και τους σερβιτόρους «ελέγχουν» τη ροή.

Για το λόγο αυτό, η κουζίνα μας στη Γωνιά Γαστρονομίας της Δ.Ε.Θ. εξυπηρετεί αυτή τη φιλοσοφία, όπου οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι παρακολουθούν τη διαδικασία προετοιμασίας των χιλιάδων μερίδων φαγητού που προσφέρονται από τους σπουδαστές και Σεφ της Σχολής!

Το glass door ψυγείο της INOMAK Refrigerators τοποθετήθηκε μπροστά στα μάτια του κόσμου, για να φαίνονται όλες οι τις πρώτες ύλες, τα κρέατα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εταιρείας Φρουτομαγεία Ρεφανίδης και οτιδήποτε χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

Η γυάλινη πόρτα του, βοηθά στον έλεγχο των τροφίμων, τα περιττά άνοιξε-κλείσε τα οποία επηρεάζουν τη θερμοκρασία και τη κατανάλωση ρεύματος επιτρέποντας τη καλύτερη και ασφαλέστερη οργάνωση της κουζίνας από όλες τις πλευρές!

Τips για τη σωστή επιλογή ενός επαγγελματικού ψυγείου έχει μοιραστεί μαζί μας ο CEO της Inomak, Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί φέτος προστέθηκε στο project ένας ακόμη δυνατός συνεργάτης, η εταιρεία Φρουτομαγεία Ρεφανίδης, αποκλειστικό έμπορο φρέσκων φρούτων και λαχανικών από όλο τον κόσμο!

Και το καλύτερο είναι ότι οι Σεφ και σπουδαστές της Σχολής έχουν πλέον τη δυνατότητα να τα διαλέγουν από το νέο κατάστημα της εταιρείας μερικά μέτρα από τη Σχολή στη πλατεία Αριστοτέλους!

Στο stand μας θα βρείτε επίσης βρώσιμα έργα από ζάχαρη, ιστορίες επιτυχίας, φωτογραφίες της Σχολής και βιβλία Γαστρονομίας!

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο περίπτερο 4, να σας κεράσουμε γεύσεις από όλη την Ελλάδα και να συνομιλήσουμε μαζί σας!

Σας περιμένουμε!

Δες περισσότερα για τη παρουσία μας στη περσινή 83η Δ.Ε.Θ.